Inhoudsopgave
- 1 Wat na leerkracht secundair onderwijs?
- 2 Wat na professionele bachelor secundair onderwijs?
- 3 Is leerkracht secundair onderwijs iets voor mij?
- 4 Wat na bachelor LO?
- 5 Wat is een educatieve bacheloropleiding?
- 6 Wat is educatief graduaat?
- 7 Hoeveel verdient een leerkracht secundair onderwijs netto?
- 8 Wat moet je studeren om Lo leerkracht te worden?
Wat na leerkracht secundair onderwijs?
Na je opleiding kan je allerlei richtingen uit. Je hebt lesbevoegdheid in het secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en in het volwassenenonderwijs. Wie liever begeleider wordt, kan terecht in een internaat. Of je kiest voor een administratieve of coördinerende job.
Wat na professionele bachelor secundair onderwijs?
Na een professionele bachelor secundair onderwijs of een educatieve bachelor kan je, afhankelijk van de optie die je gevolgd hebt, schakelen naar een van deze afstudeerrichtingen: Educatieve master: één taal. Educatieve master: geschiedenis. Educatieve master: fysica.
Wat is een educatieve bachelor secundair onderwijs?
De verkorte educatieve bachelor in het secundair onderwijs is bedoeld voor personen die al een bachelordiploma hebben en leraar in hun vakgebied willen worden. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden.
Is leerkracht secundair onderwijs iets voor mij?
Leerkracht worden, is dat iets voor mij? Som voor jezelf eens op waarom je leerkracht wil worden. Leerkracht zijn is veel meer dan met kinderen spelen. Naast het pedagogische en didactische aspect komt er ook heel wat administratie en voorbereiding bij kijken waar je ook buiten de schooluren mee bezig bent.
Wat na bachelor LO?
Na de bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen kan je kiezen tussen 2 masteropleidingen: de Master of Science in de Bewegings-en Sportwetenschappen of de Educatieve Master Lichamelijke Opvoeding.
Wat na professionele bachelor Lichamelijke Opvoeding?
Mogelijke masteropleidingen na de bachelor Sport en bewegen zijn: Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (door verschillende onderwijsinstellingen aangeboden). Master in de Lichamelijke Opvoeding en bewegingswetenschappen (door verschillende onderwijsinstellingen aangeboden).
Wat is een educatieve bacheloropleiding?
Via de educatieve bacheloropleiding lager onderwijs word je onderwijzer en mag je alle vakken geven van het 1e tot en met het 6e leerjaar. Van lichamelijke opvoeding over Nederlands tot rekenen. Via de educatieve bachelor secundair onderwijs word je leerkracht in het SO en kan je lesgeven in bvb.
Wat is educatief graduaat?
Het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs is bedoeld voor personen met minstens drie jaar nuttige werkervaring in een praktijk- of technisch vak. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden.
Is leerkracht iets voor mij test?
De test bestaat uit 44 vragen over algemene vaardigheden en over vaardigheden die specifiek gericht zijn op onderwijs. Als leraar ben je namelijk niet alleen inhoudsdeskundige. Je doet je werk voor de meest kritische, leergierige en (vaak) enthousiaste mensen die er zijn: je leerlingen.
Hoeveel verdient een leerkracht secundair onderwijs netto?
Netto verdient een startende leerkracht in het kleuter, lager en secundair onderwijs 1.663,67 euro. Na 10 jaar is dat gestegen tot 1.950,07 euro. Wie 20 jaar op de teller heeft, krijgt een nettoloon van 2.241,48 euro. Anders is het voor leerkrachten met een masterdiploma in het secundair onderwijs.
Wat moet je studeren om Lo leerkracht te worden?
Met een bachelor Sport en Bewegen, Secundair Onderwijs of Sport- en Cultuurmanagement kan je het diploma Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie behalen in een verkort traject.