Wat is lijnrecht tegenover elkaar?

Wat is lijnrecht tegenover elkaar?

naamw. Uitspraak: [ˈlɛinrɛxt] direct en zonder omwegen, of zonder tijdverlies Voorbeeld: `We lopen van het station lijnrecht naar het museum. `Synoniem: regelrecht lijnrecht tegenover elkaar staan (totaal verschillend zijn (vo…

Wat betekent lijnrecht?

lijnrecht – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: lijn-recht 1. heel erg recht ♢ die weg loopt lijnrecht naar het noorden 1. lijnrecht tegenover elkaar staan [totaal verschillende meningen hebben]…

Wat is een diametraal?

volgens de diameter; liggend op de uiteinden van de diameter, lijnrecht tegenover elkaar.

Wat betekent met elkaar?

drukt uit dat van twee of meer personen ieder op zijn eigen manier tegenover de ander handelt. drukteen onderlinge relatie, aansluiting of een snelle opeenvolging uit (met voorzetsel).

Wat is een etablissement?

ETABLISSEMENT, o. (-en), vestiging, b. v. van een handelshuis; grondlegging; gesticht, inrichting handelsétablissement; nederzetting.

Wat betekent met elkaar te maken hebben?

aanbelangen, aangaan, gelden, raken, slaan op, treffen. betreffen (ww): gaan over, handelen over, te maken hebben met.

Is het elkaar of mekaar?

Elkaar is de vorm die in de standaardtaal in alle omstandigheden bruikbaar is. De vorm mekaar heeft een beperktere gebruikswaarde. In Nederland is mekaar nagenoeg beperkt tot informeel taalgebruik. In België komt mekaar ook in (niet-informeel) geschreven taalgebruik voor.

Wat is de betekenis van gedegen?

Gedegen is een ander woord voor ‘van goede kwaliteit’. Het is een begrip dat in de geologie en mineralogie wordt gebruikt wanneer metalen in zuivere toestand in de aardkorst gevonden worden. Gedegen metalen worden in metallische toestand gevonden.

Wat is een uitbater?

uitbater – Zelfstandignaamwoord 1. iemand die een winkel of andere gelegendheid draaiende en open houd ♢ De uitbater van het café zorgt voor de inkoop en verkoop van dranken en dat het café schoon blijft.

Wat betekent te maken hebben?

betreffen (ww) : gaan over, handelen over, te maken hebben met.

Wat is een ander woord voor dienen?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: dienen (ww): baten, bedienen, bijdragen, geschikt zijn, helpen, nuttig zijn, strekken, van dienst zijn, van pas komen, voorkomen.

Is mekaar goed?

Ook wat betekenis betreft is er geen verschil tussen de twee. Stilistisch is er wel een verschil: ‘elkaar’ is in alle contexten bruikbaar, ‘mekaar’ klinkt informeler. ‘Mekaar’ kan slordig overkomen in een formelere, geschreven context als verslaggeving. ‘Elkaar’ is altijd goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven