Wat is een geimpregneerde klamboe?

Wat is een geïmpregneerde klamboe?

Er zijn speciale klamboes op de markt voor reizigers naar gebieden met ziektedragende muggen. De klamboes zijn geïmpregneerd met permetrine, deltametrine of een ander contactinsecticide, dat de insecten uitschakelt of afweert, maar onschadelijk is voor de mens.

Hoe moet ik klamboe impregneren?

Het impregneren werkt als volgt:

  1. Gebruik plastic wegwerphandschoenen bij het impregneren.
  2. Was het net van te voren en laat het goed drogen.
  3. Vul een vuilniszak met water zoveel als op de verpakking staat.
  4. Voeg de permetrine toe.
  5. Sluit de zak en zorg ervoor dat de hele klamboe met de permetrine oplossing in aanraking komt.

Waar is een klamboe voor?

Een klamboe, muggennet of muskietennet houdt muggen uit de buurt van je baby. Ze worden ook vaak gebruikt voor oudere kinderen.

Hoe werkt een klamboe?

Dit is een muskietennet waar al een insectendodend middel op is aangebracht. Meestal is dat de chemische stof permetrine. De mug valt al dood neer als hij tegen het net aanvliegt, bij wijze van spreken. De geïmpregneerde klamboes kun je meerdere keren wassen zonder dat het insectendodende middel zijn werking verliest.

Hoe effectief is een klamboe?

Een klamboe of een net lijkt een goede manier om je te beschermen tegen stekende muggen. De opnames van de stekende muggen zijn gemaakt door een bioloog van de universiteit van Melbourne. Op de beelden is te zien te zien dat de muggen herhaaldelijk door het net heen steken om bij mensenhuid te komen.

Hoe muskietennet ophangen?

Optimaal gebruik maken van je klamboe Neem zelfklevende haakjes mee. Neem duct tape mee, altijd handig. Hang een groter klamboe altijd samen op. Zorg dat de klamboe tot op de grond komt en goed om het bed sluit.

Hoe moet je een klamboe ophangen?

Hoe hang je een klamboe op?

  1. Gebruik een ophangsetje of plakstrip of fabriceer zelf een of meer ophangpunten.
  2. Bij vrijwel alle klamboes zit al een haakje, maar met behulp van een ophangsetje beschik je direct over een paar reservehaakjes, touw en stevige punaises.

Waar moet je op letten bij het kopen van een klamboe?

Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de grootte van de gaatjes van de klamboe niet groter zijn dan 1,75 mm. Ook moet een muskietennet absoluut niet te klein zijn, anders werkt deze niet als optimale bescherming. Voor gebieden waar een hoog malariarisico heerst, raden wij u een geïmpregneerde klamboe aan te schaffen.

Waarom heet een klamboe een klamboe?

De Duitsers noemen het Moskitonetz. De Nederlanders noemen het Klamboe. De Engelsen Mosquito net. De oorsprong van het Nederlandse woord Klamboe komt van het Indonesische woord Kelambu, dat letterlijk een net boven je bed betekende.

Hoe wordt een klamboe gemaakt?

Ouderwetse klamboes zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen als katoen. De moderne muskietennetten worden gemaakt van lichtgewicht materialen zoals polyester, met een maaswijdte van 40 gaatjes per cm2, groot genoeg om voldoende lucht voor de slapers door te laten en klein genoeg om muggen tegen te houden.

Wat is een goede klamboe?

De 3 Beste Klamboes

  • #1. Klamboe voor op reis en thuis. €34.99.
  • #2. TRVLMORE Tweepersoons XL Klamboe de Luxe – Rond Muskietennet – Reis Muggennet – Anti Mosquitonet Geschikt voor 2 Persoons Bed – Extra Groot – met Ophangkoord – Wit. €29.99.
  • #3. Jollein Klamboe Vintage 245cm – Wit. €34.99.

Waar klamboe ophangen?

Hang een groter klamboe altijd samen op. Zorg dat de klamboe tot op de grond komt en goed om het bed sluit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven