Wat zijn de normen voor een HKZ certificaat?

Wat zijn de normen voor een HKZ certificaat?

Wat zijn de normen voor een HKZ certificaat? In de zorg en welzijn wordt veel gebruik gemaakt van HKZ normen. Deze zijn afgeleid van ISO 9001, maar zijn specifiek voor de zorg en meer to the point dan ISO. HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in de zorg en welzijn.

Hoe krijg je een HKZ certificaat?

Bij HKZ-certificatie toetst een externe certificerende instelling (CI) of het kwaliteitssysteem van een instelling voldoet aan vooraf vastgestelde HKZ-normen. Deze toetsing vindt plaats door een door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerde certificatie-instelling.

Wat is NEN 15224?

De norm NEN-EN 15224 helpt u om uw patiënt of cliënt centraal te stellen. Verschillende sectoren in zorg en welzijn gebruiken deze norm. Denk aan publieke gezondheidszorg, eerstelijnszorg, ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, verpleging en verzorging.

Wat is het verschil tussen HKZ en ISO?

ISO 9001 is een algemene, internationale norm. Bruikbaar voor alle branches. In NEN-EN 15224 zijn eisen uit ISO 9001 vertaald naar de zorgsector, het betreft een Europese norm. HKZ-normen bevatten dezelfde eisen als ISO 9001, maar zijn nationaal en branche specifiek opgesteld.

Waar staat de afkorting HKZ voor?

HKZ-Keurmerk Het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) Keurmerk staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar.

Hoe zijn de HKZ normen ontstaan?

Voor de verschillende zorgbranches is een kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld, namelijk het HKZ harmonisatiemodel. De stichting die hiervoor verantwoordelijk is, is geboren uit het feit dat mensen van zorginstellingen verwachten dat zij hun zaakjes goed op orde hebben en daarnaast streven naar continue verbetering.

Wat betekent HKZ certificaat?

Hoe lang is een HKZ certificaat geldig?

Bij goedkeuring wordt een certificaat afgegeven dat drie jaar geldig is. Tussentijds wordt de organisatie minimaal jaarlijks getoetst. Daarbij moet men aantonen dat het kwaliteitssysteem onderhouden en verbeterd wordt.

Wat is ISO voor de zorg?

ISO voor Zorg en Welzijn (ISO 15224) is een nieuwe kwaliteitsnorm voor zorg- en welzijnsinstellingen die in 2012 is uitgebracht. Voor veel organisaties biedt dit nieuwe kansen! Het betekent namelijk dat er eindelijk een volgende stap gezet kan worden als het gaat om meer praktische vormen van kwaliteitszorg.

Wat is ISO certificering zorg?

Bij ISO certificering zorg worden processen, producten en diensten die belangrijk zijn voor de zorg continu geëvalueerd en verbeterd. Als een zorginstelling ISO gecertificeerd is voldoet zij dus 100% aan alle eisen van de betreffende norm.

Wat is ISO in de zorg?

Wat is HKZ normering?

HKZ betekent: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het keurmerk streeft naar een duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Het HKZ bevat, per specifieke norm, een set eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven