Wat zeg je wel en niet bij een sollicitatiegesprek?

Wat zeg je wel en niet bij een sollicitatiegesprek?

11 dingen die je beter niet kunt zeggen tijdens een…

  • Mijn zwakke punt is dat ik te hard werk.
  • Mijn vorige baan/werkgever was vreselijk.
  • Wat doet uw bedrijf?
  • Nee.
  • Ik heb enorm veel ervaring in deze functie.
  • Vaktermen.
  • Wat is het salaris?
  • Het was niet mijn schuld.

Waar heb je spijt van sollicitatie?

‘Waar heb je het meeste spijt van in je carrière? ‘ Kies iets wat heel erg lang geleden gebeurde, toen je nog een echte rookie was. Laat hierbij vooral zien dat je veel geleerd hebt van je fout destijds.

Wat trekt je het meest aan in de functie?

Wat trekt je aan in deze functie/organisatie? Leg uit dat deze baan een logische stap in je carrière is. Laat in je antwoord blijken dat je je in de organisatie hebt verdiept: noem bijvoorbeeld de producten of diensten die het bedrijf levert en de prettige werkomgeving en bedrijfscultuur.

Hoe ga je om met tegenslagen sollicitatie?

Kies voor een tegenslag die relatief klein is, niet een waarbij je vreselijk in de mist bent gegaan of die laat zien dat je niet geschikt bent voor de baan. “De manager wil weten of jij van je fouten leert”, stelt Taylor. Zeg liever: “Ik heb tegenslagen altijd gezien als leermomenten.

Wat moet je zeggen als je gaat solliciteren?

Begin met je naam, leeftijd en geef een paar karaktereigenschappen. Vertel in een paar zinnen wat jou bezighoudt en vooral waar je passie ligt. Wanneer je vanuit je passie vertelt, zullen je ogen gaan twinkelen en komt er vanzelf een informeel gesprek op gang.

Wat zeg je tijdens een sollicitatiegesprek?

Hier kun je voorbeelden geven als: “Wat zijn je grootste zwaktes?” “Waarom ga je weg bij je huidige baan?” of iets luchtigers als “Wat c.q. wie heb je voor het laatst gegoogeld?” Wees er wel op voorbereid dat men een van deze vragen alsnog aan je stelt. Het is dan verstandig om een goed antwoord paraat te hebben!

Wat is je grootste fout sollicitatie?

Een van de moeilijke sollicitatievragen gaat over jouw zwakke punten. Je kunt hierbij kiezen voor een antwoord dat ook positief kan zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan perfectionisme. Het is niet nodig om jezelf omlaag te halen, maar probeer wel eerlijk te zijn over jouw mindere kanten.

Hoe zou een vriend jou omschrijven?

Enkele woorden die ik over mijn vrienden zou gebruiken, zijn loyaal, vriendelijk, grappig en eerlijk. Die woorden verwijzen naar onze emotionele connectie en niet naar werkervaring.

Wat spreekt je minder aan in de functie?

“Wat spreekt je minder aan in deze job?” Opnieuw: wees eerlijk, maar niet té eerlijk. Zorg er voor dat je geen hoofdtaak aanhaalt. Solliciteer je bijvoorbeeld naar een job als consulent, dan zal je niet aangeworven worden als je zegt dat je niet graag met mensen werkt.

Wat verwacht je naar jobinhoud?

Wat een toekomstige werkgever natuurlijk ook niet wil horen, is dat je enkel uit bent op een hoger loon of flexibele werkuren. Focus je daarom op de reden waarom deze job jou inhoudelijk aanspreekt. Ben je momenteel niet aan het werk? Wees dan eerlijk en licht kort toe waarom dat zo is.

Wat vind je moeilijk sollicitatie?

10 moeilijk te beantwoorden sollicitatievragen

  1. Vertel eens iets over jezelf.
  2. Wat zijn je drie sterkste punten?
  3. Wat zijn je drie zwakke punten?
  4. Wat heb je fout gedaan in je vorige baan en hoe heb je dit opgelost?
  5. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
  6. Wat waren je taken en verantwoordelijkheden bij je vorige baan?

Heb je nog meer sollicitaties lopen?

De meeste mensen hebben meer dan één sollicitatie uitstaan. Ik raad het cliënten ook aan. Als je in een baan zit die niet bevalt of je bent werkloos, dan lukt het meestal niet bij de eerste sollicitatie de baan te vinden die je hebben wilt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven