Wat kost soa test via huisarts?

Wat kost soa test via huisarts?

De gemiddelde kosten van een SOA test via de huisarts zijn €150,-. Over het algemeen wordt dit door je zorgverzekering vergoed, maar op de test is wel het eigen risico van toepassing. Wanneer jij je eigen risico nog niet hebt gebruikt, zal je de SOA test zelf moeten betalen of een gedeelte hiervan.

Welke zorgverzekering vergoed soa test?

Een soa-test via je huisarts valt onder de dekking van je basisverzekering en wordt dus gewoon vergoed door je zorgverzekering. Wel betaal je eigen risico.

Welke soa test huisarts?

Wat er wordt onderzocht, hangt af van de soa:

  • Chlamydia, gonorroe: onderzoek van de urine of onderzoek van afscheiding (slijm) uit de vagina, penis, anus of keel.
  • Syfilis, hiv, hepatitis B: bloedonderzoek.
  • Trichomonas: bij mannen urineonderzoek, bij vrouwen onderzoek van afscheiding (slijm) uit de vagina.

Hoeveel kost soa test eigen risico?

Het bezoek aan de huisarts betaal je niet, want dat krijg je vergoed vanuit je basisverzekering. Daar betaal je geen eigen risico voor. Gemiddeld kost een test 150 euro.

Is een soa test gratis bij de huisarts?

Bij een soa-test via de huisarts worden de kosten voor het bezoek aan de huisarts vanuit je basisverzekering vergoed. Je hoeft hiervoor dus niets extra’s te betalen. De kosten voor de test gaan af van je eigen risico.

Hoe vaak gratis soa test GGD?

Ben je jonger dan 25, dan kun je bij het soa-centrum van de GGD / Sense terecht voor gratis en vertrouwelijk onderzoek naar chlamydia en gonorroe. Als het nodig is, wordt er ook op andere soa’s getest. Heb je wisselende sekspartners? Laat je dan minstens elk half jaar op soa’s en hiv testen.

Is een soa-test gratis bij de huisarts?

Kun je bij de dokter een soa-test doen?

Voor een soa-test of hiv-test kun je daarom het beste naar je huisarts of GGD. Wil of kun je daar niet naar toe? Dan kun je een soa-thuistest doen. Maar deze geeft dus niet altijd een betrouwbare uitslag.

Wat is het eigen risico bij een zorgverzekering?

Wanneer u een eigen risico betaalt U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen.

Is een soa-test bij de GGD gratis?

Een soa-test bij de GGD is gratis en anoniem. De GGD geeft een bezoek niet door aan je ouders, huisarts of zorgverzekering. Zo verloopt de soa-test: De soa-verpleegkundige stelt eerst een aantal vragen over je situatie.

Hoe vaak soa-test GGD?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven