Wat is een CBN advies?

Wat is een CBN advies?

voor alle beslissingen met een mogelijke fiscale weerslag ziet de Commissie er speciaal op toe dat er overleg wordt gepleegd met de bevoegde belastingbesturen of het Kabinet van de Minister, met name via de commissieleden die topambtenaren zijn uit de belastingbesturen.

Hoe kunnen de wettelijk voorgeschreven boeken bijgehouden worden?

Artikel 2 van het koninklijk besluit van 25 januari 20053 stelt namelijk als beginsel dat alle wettelijk voorgeschreven boeken ofwel op een papieren drager, ofwel door middel van een geïnformatiseerd systeem mogen worden bijgehouden.

Waarom voorzieningen aanleggen?

Wanneer materieel tijdens boekjaar N wordt beschadigd maar de herstelling slechts in een later boekjaar wordt uitgevoerd, moet de betrokken onderneming tijdens het boekjaar N een voorziening voor risico’s en kosten aanleggen. De kost is immers een gevolg van een in boekjaar N voorgekomen gebeurtenis.

Wat doet Commissie voor Boekhoudkundige Normen?

De Commissie voor boekhoudkundige normen, afgekort CBN, is een autonome Belgische instelling die de regering en het parlement adviseert bij het opstellen van de uitvoeringsbesluiten m.b.t. de boekhoudwetgeving.

Hoe ontstaat een boekhouding?

Het ontstaan van schrift en boekhouding In Mesopotamië zijn kleitabletten van 2600 voor Christus gevonden die worden gezien als de eerste vormen van boekhouding. Op die kleitabletten werd bijgehouden hoeveel er was verkocht of binnengekomen, maar ook hoe groot voorraden waren.

Hoe moet je boekhouden ZZP?

Boekhouden voor zzp’ers Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor je boekhouding. Dit is verplicht voor de Belastingdienst. Je moet weten wat je verdient en wat je uitgeeft aan kosten. Je kan overwegen je administratie als zzp’er uit te besteden bij een boekhouder of accountant.

Wat is een ander woord voor voorzieningen?

Andere woorden voor voorziening zijn faciliteit, maatreg, maatregel, provisie, schikking en verschaffing.

Wat verstaan we onder voorzieningen?

Onder voorzieningen wordt verstaan alles wat het genieten van attracties mogelijk maakt. Bijvoorbeeld: wegen, hotels, campings, restaurants.

Hoe fusie boekhoudkundig verwerken?

In beginsel worden actief- en passiefbestanddelen van de overgenomen vennootschap in de boekhouding van de overnemende vennootschap opgenomen tegen de waarde waarvoor zij voorkwamen op het tijdstip waarop de fusie boekhoudkundig wordt voltrokken en wijzigt er niets aan de samenstelling van de overgenomen eigen- …

Wat betekent aan bij boekhouden?

Algemeen. Boekhouden is het bijhouden van de in hun ondernemingen gedane uitgaven en verkregen ontvangsten, en de vermogenspositie van het bedrijf. De doelen hiervan zijn onder andere: Overzicht te hebben en te houden in de financiële positie van het bedrijf.

Wat staat er in een boekhouding?

De boekhouding of de financiële administratie bestaat uit twee gedeelten: een balans en een verlies- en winstrekening. In een jaarrekening wordt daar dan ook een toelichting bijgevoegd, waarin de cijfers per post nog verder gespecificeerd worden.

Kan ik mijn boekhouding zelf doen?

Men is niet verplicht om een beroep te doen op een boekhouder of account voor het voeren of het bijhouden van een boekhouding. U kunt desgewenst zelf boekhouden. Zowel als vennootschap, vzw, eenmanszaak en in hoofd- of in bijberoep, al dan niet onderworpen aan de btw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven