Hoe hoog moet je salontafel zijn?

Hoe hoog moet je salontafel zijn?

De perfecte salontafel heeft een hoogte die gelijk is aan de zithoogte van de bank of van de fauteuil tot maximaal 10 centimeter erboven. Zo voorkom je dat het totaalbeeld raar oogt.

Hoe hoog moet een bijzettafel zijn?

De hoogte van een bijzettafel Bijzettafels zijn doorgaans hoger dan gewone salontafels en volgens ons kies je best voor een hoogte tussen 40 à 45 cm.

Welke salontafel kiezen?

De vuistregel is dat een geschikte salontafel 75% van de lengte van je salon heeft. Voor een hoeksalon neem je best een kleinere salontafel, zo’n 35% tot 50% van de lengte. Belangrijk is om rekening te houden met her ruimtelijk effect in jouw woonkamer.

Welke salontafel bij een hoekbank?

Als u een lange kamer hebt staat een rechthoekige tafel mooi in de lijnen van de kamer. Maar bij een hoekbank kan zowel een vierkante als ronde salontafel erg mooi zijn. Ze passen precies in de hoek van de bank. Wanneer een Scandinavische stijl u aanspreekt kun u ronde tafeltjes overwegen.

Hoe groot salontafel bij bank?

Ergonomisch gezien hangt de hoogte van een salontafel af van de hoogte van de bank. Schaf een salontafel aan die even hoog is als de bank of maximaal 10 centimeter lager.

Wat is de zithoogte van een bank?

Zo is het voor een kleiner persoon fijner als de zithoogte wat minder hoog is. Je kunt dan natuurlijk prettiger zitten en met je voeten aan de grond. Terwijl het voor een langer persoon juist fijner is als de zithoogte wat hoger is. De gemiddelde zithoogte van een bank zit tussen de 40 en 42 cm.

Welke kleur salontafel?

Hoewel de kleur van een nieuwe salontafel altijd een kwestie van smaak is, kunnen we hierin natuurlijk wel een advies geven. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur, dan is het aan te raden je salontafel in dezelfde kleur te houden. Dit geeft optisch rust, en bijpassende meubels zijn natuurlijk altijd mooi.

Welke salontafel past bij mijn interieur?

Waarom ronde salontafel?

Een salontafel is vaak op een hoogte waarbij je net op een vervelende manier er tegenaan kan lopen. Vooral als hij scherpe hoeken heeft is dit erg vervelend en kun je er een lelijke blauwe plek aan overhouden. Om dit te voorkomen is een ronde salontafel ideaal. De scherpe hoekjes zijn er vanaf.

Welke bank zit het lekkerst?

Let op dat de zitting van de bank niet te diep is, een korter zitgedeelte zorgt voor een actieve zit. Denk hierbij aan een 2-zits of 3-zitsbank met stevige kussens. Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd. Lees je graag in een liggende houding?

Welke banken zitten goed?

Gemiddelde maten

lichaams lengte zithoogte voorkant zithoogte achterkant
165 cm 36 cm 27 cm
170 cm 37 cm 28 cm
175 cm 38 cm 29 cm
180 cm 40 cm 31 cm

Wat zet je op de salontafel?

Houd het rustig door bijvoorbeeld één vaasje met (zijden)bloemen neer te zetten, of combineer verschillende soorten accessoires zoals ornamenten in combinatie met een kralenketting en een heerlijke geurkaars met bijpassende geurstokjes. Of denk aan een waxinelichthouders naast wat opvallende windlichten of kandelaren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven