Inhoudsopgave
- 1 Wat moet je doen als je ziek was tijdens je examen?
- 2 Wat gebeurt er als iemand sterft tijdens een examen?
- 3 Wat als je niet slaagt voor je herexamen UGent?
- 4 Kan je je ziek melden voor een examen?
- 5 Wat gebeurt er als een leerling dood gaat?
- 6 Hoeveel keer kan je een examen afleggen Ugent?
- 7 Wat is een post factum attest?
- 8 Wat als ik in eerste zittijd niet geslaagd ben maar in tweede zittijd wel?
Wat moet je doen als je ziek was tijdens je examen?
Wanneer je je zo slecht voelt dat je het examen niet meer kan maken, dan zal de directeur met de inspectie overleggen of je het examen later op diezelfde dag kan afmaken. Wanneer het mogelijk is om het examen op dezelfde dag verder af te maken, dan wordt je tot die tijd in quarantaine gezet.
Wat gebeurt er als iemand sterft tijdens een examen?
Als je tijdens de examenperiode ziek wordt of geconfronteerd wordt met een overlijden in de familie, dan kan de ombudsdienst voor jou eventueel een examen verplaatsen naar een later moment binnen de examenperiode.
Wat te doen bij afwezigheid?
Wat verder te doen tijdens de afwezigheid?
- Onthoud te allen tijde dat je een gast bent bij je medewerker!
- Breng een attentie mee.
- Vraag als het mogelijk is aan de collega’s van de afwezige medewerker om je te vergezellen.
- Blijf niet langer dan je welkom bent.
Wat als je niet slaagt voor je herexamen UGent?
Door ongegrond niet deel te nemen aan een examen verlies je de mogelijkheid om aan een inhaalexamen of inhaalactiviteit deel te nemen. Je kan je afwezigheid melden en een bewijsstuk indienen via de online tool ABSENT. Via dezelfde tool kan je om een inhaalexamen verzoeken.
Kan je je ziek melden voor een examen?
Ziek zijn vóór het examen Dan moet je je ziek melden bij de directeur. De directeur beslist vervolgens of je daadwerkelijk te ziek bent om het examen te maken. Meestal heb je een doktersverklaring nodig om dit te bewijzen.
Kan je examens inhalen?
De regels voor herkansingen van de centrale examens zijn landelijk vastgesteld (zie Examenbesluit artikel 45). Als jij met een geldige reden afwezig bent bij je examen, dan kan jouw school een inhaalmoment voor je aanvragen bij de Inspectie voor het Onderwijs.
Wat gebeurt er als een leerling dood gaat?
In overleg met de kinderen/team/ouders kan dan besloten worden wat wordt gedaan. In de klas van de overleden leerling een foto ophangen die ieder jaar meegaat, tot het VO. De tafel in de klas laten staan, totdat het goed voelt voor iedereen om het weg te halen.
Hoeveel keer kan je een examen afleggen Ugent?
Per opleidingsonderdeel krijg je 2x de kans om examen af te leggen: tijdens de examenperiode in het 1ste of 2de semester en tijdens de tweedekansexamenperiode.
Wat is afwezig gedrag?
Iemand met een plotseling optredende verwardheid is onrustig, kan moeite hebben anderen te begrijpen of denkt op een andere plaats te zijn. Ook kan de patiënt het besef van tijd kwijt zijn. Daarom is het moeilijk een gesprek te voeren. Deze vorm van verwardheid wordt ook wel een delier genoemd.
Wat is een post factum attest?
een post factum attest (attest dat wordt uitgeschreven na afloop van de ziekte of nadat de medische gevolgen van een ongeluk niet meer constateerbaar zijn). Het medisch attest wordt uitgeschreven op de eerste dag van ziekte of ongeval.
Wat als ik in eerste zittijd niet geslaagd ben maar in tweede zittijd wel?
Als je in de eerste zittijd een credit behaald hebt voor een opleidingsonderdeel, dan kan je jezelf niet registreren voor de tweede zittijd van dit opleidingsonderdeel. Met andere woorden, eens een credit behaald, kan je binnen hetzelfde academiejaar je score niet meer verhogen.
Wat als je niet slaagt voor herexamen?
Als u niet geslaagd bent voor een vak, dan kunt u (als u nog een examenbeurt over hebt voor dat vak) het examen opnieuw afleggen. U moet het examen opnieuw afleggen binnen de 4 maanden.