Hoe blauwe regen verzorgen?

Hoe blauwe regen verzorgen?

De blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon. In de schaduw kan ook, maar toch moet je rekenen op minstens zes uur zonneschijn per dag. Ze groeien best in een grond rijk aan organisch materiaal, niet noodzakelijk rijk aan meststoffen. Ze houden wel van vochtige grond.

Hoe krijg ik de blauwe regen in bloei?

Om een rijke bloei te krijgen, moeten wisteria’s twee keer per jaar worden gesnoeid – twee maanden na de bloei (augustus) en aan het eind van de winter (februari). De eenvoudigste aanpak is om een paar lange takken horizontaal vast te binden langs de muur of de pergola waar de plant tegenaan groeit.

Hoe een blauwe regen leiden?

Wisteria moet worden geleid; aan/langs muren of over een pergola. Een stevig geconstrueerde pergola is nodig. Een volgroeide blauwe regen vertegenwoordigt een behoorlijk gewicht. Wordt de blauwe regen langs een muur geleid, dan zijn flinke haken nodig om de aanbinders eraan vast te maken.

Hoe blauwe regen opbinden?

Opbinden van de Wisteria De Wisteria Sinensis is niet zelfhechtend, dus moet je deze geleiden. Dit kan langs een muur of over een pergola. Daar de plant een redelijk gewicht kan krijgen moet de pergola wel stevig zijn.

Hoe klimt de blauwe regen?

Van nature groeit blauweregen in bossen tegen bomen op. Hij wortelt in de door afgevallen bladeren humusrijke bodem en klimt zo snel mogelijk naar het licht in de top van de boom.

Waarom bloeit mijn blauwe regen niet meer?

te veel schaduw, er worden dan nauwelijks bloemknoppen gevormd. In de volle zon zal de bloei het rijkst zijn. 5. te arme en droge grond, zorg voor voldoende water en voeg patentkali toe in het voorjaar.

Waarom bloeit onze blauwe regen niet?

Hoe vaak bloeit de blauwe regen?

Gemiddeld genomen in mei – juni. In de zomer bloeit de Wisteria soms nog een keer. Dit noemen we een ‘nabloei’. Deze bloei is dan wel veel minder uitbundig dan de eerste bloeiperiode in mei en juni.

Wat heeft een blauwe regen nodig?

Plant de blauweregen op een plek waar ten minste 6 uur per dag de zon schijnt. Kies de standplaats met zorg en houd er rekening mee dat de plant steeds meer ruimte nodig heeft. De pergola, schutting of prieel moet heel wat gewicht kunnen dragen, dus zorg voor een stevige basis.

Kun je een blauwe regen verplaatsen?

Blauwe Regen behoort tot de vlinderbloemige planten en laat zich namelijk – als de plant al wat ouder is – slecht verplaatsen.

Wat combineren met blauwe regen?

Het is natuurlijk wel mogelijk een klimplant in de buurt te zetten, zoals een vroegbloeiende klimroos. Ook zijn er in de tuin prachtige combinaties te maken met andere voorjaarsbloeiers, zoals de sierkers (Prunus), irissen, sieruien, pioenrozen en goudenregen (Laburnum).

Hoe wortelt een blauwe regen?

Vermeerderen van de blauwe regen Je kunt het zaad ook zelf oogsten uit de peulen die na de bloei ontstaan. De zaden kun je, zodra ze gerijpt zijn, in de grond stoppen. In het voorjaar zullen ze ontkiemen. Daarna begint het lange wachten, want het kan tot drie jaar duren voor ze gaan bloeien.

Welke blauwe regen bloeit snel?

Hierbij wordt een deel van een al bloeiende Blauweregen geënt op een onderstam waardoor er een grotere kans is op een Blauweregen die snel bloeit. Bij de Wisteria Floribunda (hier online te koop) variëteiten komt de bloei doorgaans later dan bij de sinensis variëteiten. Dit kan 10 tot wel 15 jaar duren.

Welke soort blauwe regen?

Grofweg heb je drie soorten wisteria;

  • De Chinese blauwe regen – wisteria sinensis: deze soort is linkswindend.
  • De Japanse blauweregen – wisteria floribunda, in het Japans Fuji genoemd.
  • Een hybride van deze twee – wisteria x formosa.

Waarom groeit mijn blauwe regen niet?

Een Wisteria is eigenlijk een heel makkelijke plant qua groei. Bloei kan wel eens lang wachten zijn, maar groei is eigenlijk zelden het probleem. Het kan ook nog de combinatie zijn: dat er te weinig water komt om te ontwikkelen en teveel schaduw waardoor de plant de zon niet op kan zoeken.

Welke maand blauwe regen planten?

Een blauweregen kun je het gehele jaar aanplanten zolang het maar niet vriest of snikheet is. Wanneer je een blauweregen koopt, zit deze meestal in een pot. Daarom kun je de blauweregen het gehele jaar aanplanten.

Hoe Blauwe Regen geleiden?

Hoe geleiden je het beste een blauwe regen?

De beste standplaats is in elke doorlaatbare, humusrijke bodem in de zon of halfschaduw. De Blauwe regen kan goed tegen droogte en verdraagt zeewind. Bij het planten maakt u eerst de grond goed los en doorlaatbaar. Er mogen geen harde delen meer in zitten; let extra goed op wanneer u de plant bij een muur plaatst.

Welke blauwe regen bloeit 2 keer?

Een tweede bloei in september komt voor. Je blauwe regen bloeit niet? Dat kan, want de Chinese blauweregen bloeit voor het eerst na drie tot vier jaar na het planten. De bloeitijd van Wisteria sinensis is mei tot juni.

Waar kun je blauwe regen kopen?

De Blauwe Regen kopen doe je makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vind je een aantal prachtige exemplaren van de bomen, zoals Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Alba, Wisteria Prolific, Blauwe Regen Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys.

Hoe krijg ik mijn blauwe regen in bloei?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven