Wat als TENS niet helpt?

Wat als TENS niet helpt?

Bij vragen of problemen tijdens de proefperiode of met de toepassing van de TENS-therapie kunt u contact opnemen met de polikliniek pijngeneeskunde. Als er technische problemen zijn met uw eigen TENS-apparaat moet u zelf contact op te nemen met de leverancier.

Wat doet TENS-apparaat?

Bij een TENS-behandeling geven we zwakke elektrische stroompjes door uw huid heen aan uw zenuwen. De behandeling heet ook wel zenuwstimulatie. Door de elektrische stroompjes werken de pijnzenuwen minder goed. Daardoor kan u minder pijn voelen.

Waarom TENS?

TENS werkt op twee manieren tegen pijn: De TENS blokkeert het pijnsignaal dat naar de hersenen gaat. Hierdoor gaan er minder pijnprikkels naar de hersenen. Het lichaam wordt zelf aangezet tot het produceren van stoffen waarvan een pijnstillende werking uitgaat.

Wat is een TENS voor pijnbestrijding?

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Makkelijk vertaald, een stroomprikkeling die door de huid een zenuwgebied prikkelt. Met het meest voorkomende programma (conventional TENS) wordt een tastprikkel nagebootst. Dat wil zeggen dat de toepassing van TENS geen pijn doet.

Is TENS gevaarlijk?

TENS, in het kort Het zorgt voor een prikkeling van zenuwen via de huid (transcutaan) door middel van stroom. Dit gaat via elektroden ( TENS pleisters). De stroom die bij TENS wordt gebruikt is niet gevaarlijk. Bij het gebruik van een TENS-apparaat bepaalt u als gebruiker zelf de sterkte van de elektrische impulsen.

Hoe lang werkt TENS?

De elektrodes TENS elektrodes gaan ongeveer twee tot drie weken mee. Als de elektrodes niet goed meer plakken, kunt u op de folie eerst een druppel water doen en vervolgens plakt u de elektrode over de druppel water op de folie. Door middel van het druppeltje water wordt de gel van de elektrode weer plakkerig.

Wat is een TENS-apparaat bevalling?

TENS therapie is een vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Door middel van kleine stroomstootjes worden de pijnprikkels van de weeën onderschept. De pijn verdwijnt niet helemaal, maar wordt wel minder. TENS (Transcutane Electrische Neuro Stimulatie) is mogelijk bij een ziekenhuis- en thuisbevalling.

Hoe voelt TENS?

Pijnprikkels worden via zenuwen doorgegeven aan de hersenen. De niet-pijnlijke prikkels van het TENS-apparaat kunnen het pijn- signaal in het zenuwstelsel beïnvloeden waardoor u de pijn minder kunt gaan voelen; in veel gevallen verbetert ook de doorbloeding van de weefsels.

Wat is een Baarkruk?

Een baarkruk is een hulpmiddel bij de bevalling. De kruk is een soort stoel zonder rugleuning met aan de voorkant en in het midden een opening. Tijdens het persen kan je als barende op de baarkruk gaan zitten om in een verticale positie je baby ter wereld te brengen.

Hoe lang gaan TENS elektroden mee?

TENS elektrodes gaan ongeveer twee tot drie weken mee. Als de elektrodes niet goed meer plakken, kunt u op de folie eerst een druppel water doen en vervolgens plakt u de elektrode over de druppel water op de folie.

Hoe ziet een Baarkruk eruit?

De baarkruk heb je in verschillende soorten en maten. Vroeger zag hij eruit als een normale stoel met een gat in het midden. Tegenwoordig heb je ze in opblaasbare vorm, in hout of in kunststof, maar ze zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. De kruk is rond met aan de voorkant en in het midden een opening.

Als de therapie de pijnklachten vermindert , wordt een TENS-apparaat aan bij uw zorgverzekeraar aangevraagd. Vaak vergoedt deze het apparaat helemaal. Als er geen effect is, bespreekt de pijnspecialist de volgende stap in het behandelplan samen met u.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven