Welke Jappenkampen?

Welke Jappenkampen?

Kampen te Hong Kong

  • Het Argyle Street Camp gelegen in Kowloon.
  • Het Ma Tau Chong kamp.
  • Het Ma Tau Wai kamp.
  • Het North Point kamp gelegen te North Point.
  • De Sham Shui Po barakken gelegen in Sham Shui Po.
  • Het Stanley Interneringskamp gelegen te Stanley.

Wie heeft de Jappenkampen bedacht?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Nederlands-Indië in 1942 door Japan bezet. De Japanse concentratiekampen, meestal Jappenkampen genoemd, werden door het Japanse bezettingsleger gebruikt om vooral Nederlandse mannen, en vrouwen en kinderen in aparte kampen gevangen te zetten.

Welke gevolgen hebben interneringskampen op het leven van de mensen gehad?

Dysenterie, geelzucht, cholera, malaria, tyfus en zelfs cholera kwamen in de kampen vaak voor, evenals longontsteking en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Men kreeg bovendien steeds meer last van ongedierte, zoals vlooien en hoofd-, kleren- en wandluizen.

Wat is een Interneringskaart?

Op de gedigitaliseerde interneringskaarten staan persoonlijke gegevens van de krijgsgevangene, zoals naam, militaire rang, nummer van de krijgsgevangenschap, medische gegevens en eventueel datum van overlijden.

Wat is het verschil tussen een werkkamp en een vernietigingskamp?

De kampen staan ook wel bekend als dodenkampen. Het verschil tussen vernietigingskampen en andere soorten concentratiekampen is dat andere kampen vaak (ook) een ander doel hadden en dat de mogelijkheid bestond dat gevangenen na enige tijd werden vrijgelaten.

Wat was de functie van de interneringskampen in Nederland?

De interneringskampen werden door het Japanse bezettingsleger gebruikt om Nederlanders en mensen van andere nationaliteiten, die nog in het land verbleven, te interneren. Er waren krijgsgevangenkampen voor militairen, en kampen voor burgers.

Wat betekent interneringskampen?

Een interneringskamp is een faciliteit om grotere groepen personen vast te zetten, waarbij de controle op politieke tegenstanders of politiek onbetrouwbaar geachte bevolkingsgroepen centraal staat.

Wat gebeurde er in Nederlands Indie?

Japanse bezetting Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaven de Nederlandse strijdkrachten zich op 8 maart 1942 over en werd Nederlands-Indië door Japan bezet. Ruim 42.000 militairen met een Europese of gemengde achtergrond kwamen in krijgsgevangenschap. Ook veel burgers werden geïnterneerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven