Inhoudsopgave
Wie mag je kentekenbewijs controleren?
Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de politie. Zij mogen de gegevens alleen gebruiken waarvoor deze zijn opgevraagd. Belangenbehartigers voor de autobranche kunnen alleen technische gegevens opvragen. En deze gebruiken voor statistieken en voertuiginformatiesystemen voor de autobranche.
Waar vind ik mijn kentekenbewijs?
Op de website van de RDW. Of vraag uw kentekengegevens schriftelijk op. Wilt u een uitgebreider overzicht van uw eigen voertuig(en)? Dit kan u bekijken met de dienst Mijn voertuigen.
Wie kan Eigenaar auto achterhalen?
De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.
Waar staat de Tenaamstellingscode op het kentekenbewijs?
Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.
Wie is de kentekenhouder?
Het kentekenregister wordt in Nederland beheerd door de RDW. Als particulier kun je je eigen gegevens uit het register opzoeken, maar je kunt ook gegevens van anderen opvragen. In het laatste geval gaat het om alleen (technische) voertuiggegevens. Je kunt dus nooit achterhalen wie de eigenaar is van het voertuig.
Waar vind ik mijn meldcode scooter?
Je kunt de meldcode vinden op het tenaamstellingsverslag direct onder het kenteken (zie afbeelding hieronder). Let op, de meldcode is iets anders als de tenaamstellingscode.
Waar kan ik zien of mijn auto geschorst is?
Je kan inloggen op de site van het RDW met je DigiD. Daar kan je zien hoeveel auto’s je op naam hebt staan, alsmede welke geschorst zijn en tot wanneer.
Is het kentekenregister openbaar?
De RDW houdt geen toezicht op hun toegang. Ook verzekeraars, advocaten en deurwaarders hebben toegang tot deze gevoelige gegevens. Hun toegang wordt wel steekproefsgewijs gecontroleerd door medewerkers van de RDW. Het kentekenregister bevat ook historische gegevens, zoals welke auto’s een persoon heeft gehad.
Welke naam staat kenteken?
U logt via de knop ‘Mijn RDW’ in met uw Digid . U heeft hiervoor de DigiD app of DigiD met Sms-controle nodig. U ziet direct welke voertuigen op uw naam staan geregistreerd. U kunt deze – en andere gegevens die wij eventueel van u hebben geregistreerd – downloaden en opslaan in PDF.
Wat kan je met iemands kenteken?
Iedereen kan gegevens uit het kentekenregister opvragen, zoals het merk van de auto, de vervaldatum van de algemene periodieke keuring (apk) en het bouwjaar. Zodra het om gevoelige gegevens gaat, zoals namen en woonadressen, kunnen alleen bepaalde organisaties toegang krijgen.