Welke documenten heb ik nodig voor geregistreerd partnerschap met buitenlander?

Welke documenten heb ik nodig voor geregistreerd partnerschap met buitenlander?

Wanneer u wilt trouwen met iemand die geen Nederlander is, heeft u het volgende nodig: Een Verklaring geen schijnhuwelijk voor degene met een buitenlandse nationaliteit. Hierin staat dat u niet alleen maar trouwt om een verblijfsvergunning te krijgen.

Hoe krijg ik mijn buitenlandse partner in Nederland?

Je moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je bent ongehuwd.
  2. Je bent Nederlander of hebt al minimaal 1 jaar een verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel.
  3. Je bent 21 jaar of ouder.
  4. Er is een verklaring ondertekend dat jij referent bent.
  5. Er is een duurzame en exclusieve relatie met je buitenlandse partner.

Kan mijn buitenlandse partner in Nederland werken?

Belangrijkste voorwaarden voor uw partner Uw partner heeft het ‘Basisexamen inburgering buitenland’ gehaald of heeft vrijstelling voor het examen. Bij vrijstelling hoeft uw partner het examen niet te doen. Uw partner heeft een geldige machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) of heeft vrijstelling voor een mvv.

Welke landen accepteren geen geregistreerd partnerschap?

Maar de volgende EU-landen (er)kennen geen geregistreerd partnerschap: Bulgarije. Letland. Litouwen.

Kunnen 2 buitenlanders in Nederland trouwen?

partners die beiden in Nederland wonen kunnen in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, ook als geen van beiden de Nederlandse nationaliteit heeft. Zij moeten dan wel een geldige verblijfstitel hebben.

Kan mijn vriendin naar Nederland komen?

Mag mijn partner naar Nederland reizen? Uw partner uit een land met een EU-inreisverbod onder voorwaarden naar Nederland reizen. Uw partner mag maximaal 90 dagen in Nederland blijven binnen een periode van 180 dagen. De minderjarige kinderen tot 18 jaar van uw partner mogen ook meereizen.

Hoe haal ik mijn kind naar Nederland?

Heeft uw familie- of gezinslid geen mvv nodig? Dan dient u een aanvraag in voor een verblijfsvergunning. Dat kunt u het beste doen als uw familie- of gezinslid nog in het buitenland is. Zodra de IND heeft laten weten een verblijfsvergunning af te geven, kan uw familie- of gezinslid naar Nederland komen.

Kan een Portugees in Nederland werken?

U mag gewoon in Nederland werken als u uit een ander land van de Europese Unie (EU) komt. Als u niet uit de EU komt gelden er voorwaarden. U heeft dan bijvoorbeeld een werkvergunning nodig.

Is geregistreerd partnerschap hetzelfde als wettelijk samenwonen?

Verschillen tussen een samenlevingscontract en een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn: Bij een huwelijk of partnerschap heeft u automatisch een aantal rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Bij een samenlevingscontract heeft u deze rechten en plichten alleen als u ze in het contract opneemt.

Kan je in twee landen trouwen?

Om in het buitenland te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u nagaan of dit mag volgens de rechten van het land (als vreemdeling). Dit doet u bij de buitenlandse instantie waar u trouwt of een partnerschap sluit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven