Heb ik KOR?

Heb ik KOR?

U kunt gebruik maken van de KOR als u in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in 1 kalenderjaar hebt. De KOR is er voor natuurlijke personen (eenmanszaken), combinaties van natuurlijke personen (bijvoorbeeld een vof) en voor rechtspersonen (bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen en bv’s).

Wat betekent meedoen met de KOR?

Wat betekent meedoen met de kleineondernemersregeling (KOR)? Als u meedoet aan de kleineondernemersregeling (KOR), betekent dat het volgende: U berekent geen btw aan uw klanten.

Waarom KOR?

Deelname aan de KOR vermindert uw administratieve verplichtingen voor de btw. U hoeft geen facturen meer te sturen aan uw klanten. U doet ook geen btw-aangifte meer. In een aantal gevallen moet u toch incidentele aangifte doen voor de btw.

Hoe weet ik of ik aangemeld ben voor de KOR?

Het aanmeldformulier moet uiterlijk 4 weken voor de ingangsdatum van het aangiftetijdvak waarin u de KOR wilt laten ingaan, door ons zijn ontvangen. U krijgt een brief met daarin de definitieve ingangsdatum van de KOR. U blijft btw-aangifte doen tot de ingangsdatum in deze aanmeldingsbrief.

Hoelang geldt de KOR?

Iedere ondernemer, ongeacht de rechtsvorm, kan voor de vrijstellingsregeling kiezen. Dit geldt ook voor een vereniging of stichting. Je keuze geldt voor minimaal 3 jaar, of tot je de 20.000 euro omzet overschrijdt. Onder de KOR bereken je geen btw op je leveringen.

Is de KOR verplicht?

Is het aanvragen van KOR verplicht of niet? Nee, de nieuwe KOR is niet verplicht. De keuze is volledig aan jou of je wel of niet gebruik wenst te maken van deze nieuwe regeling. Ondernemers die gebruik maken van de KOR zijn wel verplicht hun boekhouding bij te houden.

Wat is het voordeel van de KOR regeling?

Wat is het voordeel van de nieuwe KOR regeling? Maak je gebruik van de regeling, dan mag op je verkoopfacturen geen btw vermelden en in rekening brengen. Voor je inkoopfacturen betekent dit dat de btw die daarop vermeld staat niet teruggevraagd kan worden.

Wat is vermindering volgens de kleineondernemersregeling?

Om u hierin tegemoet te komen, is er de kleineondernemersregeling. Deze regeling houdt in dat u in aanmerking kunt komen voor vermindering van het btw-bedrag dat u moet betalen aan de Belastingdienst. – U moet na aftrek van de voorbelasting € 1.883 of minder btw betalen in een jaar.

Waarom nieuwe KOR?

Waarom een nieuwe KOR? Het kabinet heeft voor deze nieuwe regeling gekozen om de administratieve rompslomp voor ondernemers terug te dringen. Voordeel van de nieuwe KOR is dan ook dat je geen btw-administratie meer hoeft bij te houden. Doordat je geen btw betaalt, hoef je natuurlijk ook geen btw-aangifte te doen.

Hoe lang KOR?

Vrijwillige regeling Iedere ondernemer, ongeacht de rechtsvorm, kan voor de vrijstellingsregeling kiezen. Dit geldt ook voor een vereniging of stichting. Je keuze geldt voor minimaal 3 jaar, of tot je de 20.000 euro omzet overschrijdt. Onder de KOR bereken je geen btw op je leveringen.

Hoeveel belasting betalen je als kleine ondernemersregeling?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de kleineondernemersregeling zijn dus veranderd. Voor je aangifte van 2019 gelden deze regels: Je hoeft in 2019 – na aftrek van de voorbelasting – op jaarbasis minder dan € 1.883 btw te betalen aan de Belastingdienst. Jouw bedrijf is een ‘natuurlijk persoon’.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven