Kun je huurcontract op andere naam zetten?

Kun je huurcontract op andere naam zetten?

Een huurovereenkomst kan op naam van één of meerdere personen staan. Wilt u het huurcontract op naam van iemand anders zetten? Dat kan alleen als u en uw partner gelijke rechten hebben. Dit is in het geval van gehuwden, geregistreerde partners of medehuurderschap.

Hoe krijg ik als medehuurder de woning op mijn naam?

Medehuurderschap regelen Om medehuurderschap te regelen, vraag je de verhuurder jou als medehuurder te accepteren. Je krijgt die status als jullie al langere tijd samenwonen en gezamenlijk het huishouden voeren. Zorg dat ook de handtekening van je partner op de aanvraag staat en stuur die naar de verhuurder.

Kan je uit huis gezet worden door je partner als je op dat adres gedomicilieerd bent?

Kan je uit huis gezet worden door je partner als je op dat adres gedomicilieerd bent? Ja, maar alleen als je het huurcontract niet ondertekend hebt en pas na een beslissing van de vrederechter.

Wie heeft er recht op de huurwoning?

Als u allebei als huurder in het contract staat, heeft u allebei recht op de huurwoning. Dit heet ‘contractuele medehuur’ of ‘samenhuur’. Bent u het erover eens wie in de huurwoning blijft? Vraag dan of de verhuurder deze persoon als alleenhuurder accepteert.

Kan man vrouw uit huis zetten huurwoning?

Voor een huurwoning geldt eigenlijk hetzelfde. Als alleen jouw naam op het huurcontract staat en jij dus als enige de huurwoning huurt, dan mag je anderen zomaar de woning uitzetten. Dit kun je doen door een brief te versturen naar jouw ex-partner waarin je hem of haar een termijn geeft om te woning te verlaten.

Kan je als medebewoner hoofdbewoner worden?

Daarvoor gelden een aantal regels. Zo moet een medebewoner dan 2 jaar of langer op het woonadres bij de huurder ingeschreven staan, meerderjarig zijn en over een voldoende eigen inkomen beschikken. De huurder moet schriftelijk toestemmen in toetreding tot het huurcontract door de medebewoner als medehuurder.

Kan je iemand zomaar op straat zetten?

Is er geen sprake van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract en is deze persoon geen mede-eigenaar van de woning, dan mag je deze persoon de deur wijzen wanneer je maar wil. De inwoner kan geen rechten ontlenen aan het feit dat hij of zij een tijdje bij je heeft ingewoond.

Kan je als medehuurder hoofdhuurder worden?

Het kan zijn dat je hoofdhuurder samenwoont maar geen huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft. De partner kan wel medehuurder worden, ook als er geen sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. De hoofdhuurder moet hiervoor een verzoek tot medehuurderschap indienen bij jou als verhuurder.

Kun je iemand van je adres uitschrijven?

Stel je hebt het recht om de woning alleen te bewonen of je bent hoofdbewoner van de woning, is het dan mogelijk om iemand uit te schrijven of uit te laten schrijven op het adres? Nee, dat is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om de gemeente te verzoeken om een adresonderzoek te starten.

Waar moet een verhuurder aan voldoen?

De hoofdverplichtingen van de verhuurder De verhuurder moet een woning ter beschikking stellen, woning onderhouden en rustig woongenot verschaffen. Daar staat tegenover dat de verhuurder wel op tijd zijn geld moet ontvangen. Plus dat de huurder geen overlast mag hebben van de huurder.

Wie heeft recht op huurhuis bij scheiding?

Een huurhuis is geen bezit van één van de echtgenoten of partners. Ook wanneer het huurcontract maar op één naam staat, is een echtgenoot of geregistreerd partner automatisch medehuurder. Partners hebben na een scheiding allebei evenveel rechten om in het huis te blijven. In overleg bepalen ze wie vertrekt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven