Is Letland groter dan Nederland?

Is Letland groter dan Nederland?

64,589 km²
Latvia/Area
Riga is de levendige hoofdstad van Letland. Een aantal grote steden in Letland zijn verder Daugavpils, Liepāja, Jelgava, Jūrmala en Ventspils. De oppervlakte van Letland is 64.589 km², en daarmee is het land 1,5 keer groter dan Nederland of ruim 2 keer België.

Hoe vaak past Nederland in Letland?

Letland (Latvija) is een klein land in Noord-Europa. Het land is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland en wordt gerekend tot de Baltische staten.

Is Letland rijk?

Na de onafhankelijkheid begin jaren ’90 ontpopte Letland zich na een aantal moeilijke beginjaren tot een van de snelst groeiende economieën van Europa. Handel vind vooral plaats met andere Europese landen. Een opvallend aspect van de economische situatie in Letland is de grote kloof tussen arm en rijk.

Hoe heet Letland in Letland?

Letland (Lets: Latvija; Letgaals: Latveja; Lijfs: Lețmō), officieel de Republiek Letland (Lets: Latvijas Republika; Lijfs: Leţmō Vabāmō), is een land in Noordoost-Europa en een van de Baltische landen aan de Oostzee.

Hoeveel keer zo groot is Duitsland dan Nederland?

Sinds de hereniging op 3 oktober 1990 heeft het land een oppervlakte van 356.970 km2 en is daarmee het zesde land van Europa. Duitsland is 8,7 maal zo groot als Nederland.

Hoeveel keer is Rusland groter dan Belgie?

Rusland is het grootste land ter wereld met zijn 17.098.242 km². België staat op nummer 139 van de 235. Ze zijn ook met 143 miljoen. EN TOCH WINNEN WE MET 1-0!

Hoe vaak kan Nederland in Australie?

Australië heeft een oppervlakte van 7,7 miljoen vierkante kilometer. Dat betekent dat het 185 keer zo groot is als Nederland.

Is het leven in Letland duur?

De prijzen in Letland liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -35%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (51% goedkoper), levensmiddelen (35% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (48% goedkoper), sigaretten (47% goedkoper) en openbaar vervoer (59% goedkoper).

Wat deden de Russen toen ze Letland bezetten?

Gedurende de jaren twintig werd een landbouwhervorming doorgevoerd waarbij het grootgrondbezit herverdeeld werd: het Duits-Baltische en Russische grootgrondbezit werd verkaveld tot kleinschalige landbouw in handen van Letse boeren.

Hoe noemt een inwoner van Letland?

[demoniem] een inwoner van Letland, of iemand afkomstig uit Letland.

Hoe heet een inwoner van Litouwen?

[demoniem] een inwoner van Litouwen, of iemand afkomstig uit Litouwen.

Hoeveel keer groter is Nederland dan Belgie?

België vs. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot (41.526 km²). Maar met hun 17 miljoen inwoners en een bevolkingsdichtheid van 449 inwoners per km² leven ze wel redelijk dicht op elkaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven