Kun je verhuizen met een uitkering?

Kun je verhuizen met een uitkering?

Indien u feitelijk gaat wonen in een andere gemeente dan de gemeente waarvan u een bijstandsuitkering ontvangt, dan wordt uw uitkering stopgezet. U moet dan opnieuw een uitkering aanvragen in de gemeente waarnaar u bent verhuisd. En gedurende deze periode krijgt u van uw oude en nieuwe gemeente geen uitkering.

Wat moet je regelen als je verhuist naar een andere gemeente?

Als je gaat verhuizen naar een andere gemeente moet je in ieder geval de volgende zaken regelen: inschrijven bij de gemeente, gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting checken, contracten voor energie en internet meeverhuizen, aanmelden bij waterbedrijf, nieuwe school, kinderopvang en huisarts zoeken.

Hoe kan ik verhuizen naar een andere stad?

Als u naar een andere gemeente verhuist, dan moet u dit doorgeven aan de gemeente waar u gaat wonen. Dit kan persoonlijk of schriftelijk. Dit wordt doorgevoerd in de Basisregistratie personen (BRP), de voormalige Gemeentelijke Basisadministratie.

Heb ik recht op WW als ik in het buitenland woon?

Een WW-uitkering mag u binnen de EU, EER of Zwitserland voor 3 maanden meenemen. Buiten de EU, EER of Zwitserland kunt u niet uw WW-uitkering meenemen. Op de website van Nederlandwereldwijd leest u of u uw WW-uitkering kunt meenemen naar het buitenland. Een Wajong-uitkering voor jonggehandicapten mag u niet meenemen.

Kan ik verhuizen met een bijstandsuitkering?

Als u naar een andere gemeente verhuist, krijgt u geen uitkering meer van de gemeente waar u nu woont. Schrijf u in bij uw nieuwe gemeente en vraag daar een uitkering aan. Als u naar het buitenland verhuist, stopt uw bijstandsuitkering in Nederland.

Kan ik mijn WIA uitkering naar buitenland?

Verblijven buiten de EU, EER en Zwitserland met een WIA-, WAO- of WAZ-uitkering. Dan houdt u uw uitkering en geldt de Nederlandse wet voor u. Het maakt niet uit naar welk land u gaat. Bij een verblijf in het buitenland maken we wel afspraken met u over bijvoorbeeld medische controles en uw re-integratie.

Wat verandert er als je verhuist?

Wat doet de gemeente met je adreswijziging? Zorg dat je bij een verhuizing altijd je adreswijziging doorgeeft aan de gemeente. Je hoeft hierbij alleen het nieuwe adres door te geven. Je moet dit minimaal 4 maanden voor het verhuizen en maximaal 5 dagen na het verhuizen doen.

Welke adressen moet je wijzigen bij verhuizing?

Deze instanties moet u zelf even op de hoogte stellen van uw nieuwe adres:

  • Telefonie- en internetprovider; zoals Ziggo, UPC of KPN.
  • Gemeente (nieuw)
  • Vrienden, familie, kennissen en buren.
  • Werk (afdeling Personeelszaken/HR)
  • Collega’s.
  • Zakelijke relaties.
  • School, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.
  • Huisarts.

Waar adres wijzigen bij verhuizing?

Hoe wijzig ik mijn adres bij de belastingdienst?

Meestal hoeft u dit niet aan ons door te geven. Wij krijgen vanzelf uw nieuwe adres als u dat doorgeeft aan uw gemeente. Ook als u verhuist naar het buitenland of in Nederland komt wonen geeft u dat door aan de gemeente.

Kun je met een WIA-uitkering in het buitenland wonen?

Met een arbeidsongeschiktheidsuitkering naar het buitenland Binnen de EU, EER en Zwitserland kunt u uw WIA-, WAO- of WAZ-uitkering altijd meenemen. Als u naar een ander land gaat, hangt het af van of u in dat land woont of verblijft.

Hoe lang in buitenland AOW?

U mag meerdere keren naar het buitenland, zolang u binnen het totaal van 13 weken blijft. Alle periodes worden bij elkaar opgeteld. De dag van vertrek telt niet mee, de dag van terugkeer wel.

https://www.youtube.com/watch?v=-RRpZYRLDdI

Kan ik met een WIA uitkering emigreren?

Wonen buiten de EU, EER en Zwitserland met een WIA-, WAO- of WAZ-uitkering. U kunt u uw WIA-, WAO- of WAZ-uitkering alleen meenemen als Nederland met het land waar u gaat wonen een handhavingsverdrag heeft gesloten. Dan stopt uw uitkering.

Heb ik recht op een uitkering?

U heeft recht op een WW-uitkering als u: bent verzekerd voor werkloosheid. Dit is meestal het geval als u werkzaam bent als werknemer en de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt; minimaal 26 weken heeft gewerkt in de 36 weken voordat u werkloos werd (wekeneis).

Kun je met een Wajong uitkering in het buitenland wonen?

Een Wajong-uitkering kunt u niet meenemen. Hierop zijn uitzonderingen mogelijk. Een uitkering op basis van de Toeslagenwet kunt u in principe niet meenemen naar een ander land. Kijk voor meer informatie over uitkeringen meenemen naar het buitenland op de website van UWV.

Hoe lang mag ik op vakantie met een WIA-uitkering?

Heeft u een WIA-, WAO-, Wajong- of Waz-uitkering? Dan mag u langer dan 20 werkdagen per jaar op vakantie. Maar u moet dit 2 weken van tevoren doorgeven via het wijzigingsformulier WIA, WAO, Waz of Wajong op Mijn UWV. Als u in Nederland langer op vakantie gaat, hoeft u dit niet door te geven.

Hoeveel spaargeld mag je hebben voor een WW-uitkering?

Hoeveel spaargeld mag je hebben met een uitkering? Als je een bijstandsuitkering ontvangt dan mag je maximaal €6.225 spaargeld hebben als alleenstaande en €12.450 als alleenstaande ouder of gezin. Voor een WW ,WIA, Wajong en WAO uitkering maakt de hoeveelheid spaargeld niet uit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven