Wat moet je doen als je baby konijntjes hebt?

Wat moet je doen als je baby konijntjes hebt?

In principe hoeft u aan een nest met konijnen niets te doen. De moeder verzorgt de konijnen twee keer per dag door op het nest te gaan zitten en de jongen te laten drinken. Vaak zal ze verder doen alsof ze niet bestaan. Zaak is het wel om de moeder voldoende eten en drinken te blijven geven, maar spreekt voor zich.

Hoe lang kunnen baby konijnen zonder voeding?

Wanneer mag het konijntje weg Jonge konijntjes drinken tot 7 weken bij de moeder en vaak zelfs langer, dat hangt van het moederkonijn af. Met het oog op hun gezondheid en de ontwikkeling van sociaal konijnengedrag is het beter om ze niet eerder van de moeder te scheiden dan wanneer ze 8 weken oud zijn.

Hoe krijgt een konijn een baby?

De baarmoedermond, de schede en de bekkenbodem worden nu wijder. Zodra de ontsluiting volledig is, krijgt je konijn persweeën en begint de uitdrijvingsfase. Tijdens die fase perst de voedster haar jongen in hun vruchtvliezen naar buiten. Zodra ze geboren zijn, breekt ze de vliezen en likt ze haar kleintjes schoon.

Hoe oud mogen konijnen weg?

Wanneer kunnen de kleine konijnen van hun moeder weg? ‘Ten vroegste vanaf 7 à 8 weken. Haal ze een voor een weg zodat de melkproductie van de moeder geleidelijk wordt afgebouwd, anders kan ze stuwing van de melkklieren krijgen met een ontsteking als gevolg.

Hoe lang moeten baby konijnen bij hun moeder blijven?

Pas na 2 tot 3 weken beginnen de konijntjes voorzichtig het hok te ontdekken. Als ze 3 weken oud zijn, beginnen ze naast melk ook wat brokjes te eten. Konijntjes moeten minimaal 6 weken bij hun moeder blijven. Want tot die tijd drinken ze bij hun moeder.

Hoe weet je of een baby konijn dood is?

Jonge konijntjes kunnen erg snel onderkoeld raken zodra het nest open is. “De dieren worden blind, doof en kaal geboren. Pas na een paar dagen begint de vacht te groeien.” Ook kunnen de dieren niet zelfstandig eten. “Als de moeder weggaat, zijn ze ten dode opgeschreven.”

Waarom eet een konijn de jongen op?

Reacties. Bij onrust of dreigend gevaar of onervarenheid. Soms blijven ze het doen.

Hoe oud kan een dwergkonijn worden?

Leeftijd konijn. De meeste huiskonijnen worden tussen de 5 en 10 jaar oud. Kleinere konijnen zoals dwergkonijnen, worden vaak wat ouder dan grotere konijnen zoals de Vlaamse reus. De leeftijd van je konijn is afhankelijk van een aantal factoren.

Hoe oud konijn verkopen?

Het scheiden van de konjintjes van de moeder op vijf weken leeftijd is aan de vroege kant maar omdat uw konijntjes al volledig zelfstandig zijn zou ik ze niet meer terugzetten bij de voedster en moeten zij zich verder normaal kunnen redden.”

Hoe vaak in het jaar krijgen konijnen een nest?

Konijnen krijgen gemiddeld 3 tot 12 jongen en de dracht duurt ongeveer 32 dagen. Je kunt het beste wachten met dekken tot de voedster een half jaar oud is. Laat de ram en voedster wel eerst rustig aan elkaar wennen.

Hoeveel moet een baby konijn wegen?

Het gemiddelde gewicht ligt rond de 160 gram. De jongen beginnen het hok steeds meer te verkennen en worden actiever. Ze zijn vandaag ook niet zo veel aangekomen, het gemiddelde is 165 gram. Het rondlopen en verkennen kost wat meer energie dan de hele dag lui in je nest liggen…

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven