Waar staat CD voor op kenteken?

Waar staat CD voor op kenteken?

Kentekens met de lettercombinatie ‘CD’ zijn voorbehouden aan buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties. CD staat in dit geval ook voor ‘Corps Diplomatique’.

Wat is een diplomatieke nummerplaat?

De afkorting CD staat voor ‘Corps Diplomatique’. Concreet zijn deze exclusief bestemd voor wagens van ambassadeurs of diplomaten en rijden er zo’n 7.000 auto’s rond in België met zo’n nummerplaat.

Wat betekent 9 op een nummerplaat?

De laatste nummerplaat volgens het huidige systeem zal “7-ZZZ-999” zijn. Het cijfer “8” is gereserveerd voor internationale nummerplaten, “9” werd gebruikt voor gepersonaliseerde nummerplaten.

Wat betekent Aa op kenteken?

Deze kentekens staan op naam van het Koninklijk Staldepartement en zijn voor leden van het Koninklijk Huis en enkele functionarissen van het Koninklijk Staldepartement. Wanneer een voertuig met AA-kenteken wordt verkocht, krijgt het een nieuw en regulier kenteken.

Welke kentekenplaten?

Welke soorten kentekenplaten zijn er in Nederland?

  • witte kentekenplaat voor aanhangwagens, caravans en fietsendragers;
  • kentekenplaat voor personenauto’s, bedrijfswagens en aanhangwagens;
  • kentekenplaat voor motor;
  • kentekenplaat voor brommer;
  • kentekenplaat voor snorfiets;

Wat is een C kenteken?

Beginnend met B: Bedrijfswagens vanaf 3.500 kg. Beginnend met C: Diplomaten. Beginnend met K: Defensie (net als sommige L-kentekens)

Hoe herken je officiele nummerplaat?

Je kan een officiële kentekenplaat herkennen aan:

  1. Het logo van de DIV wordt in de nummerplaat gestanst: controleer het reliëf met je vinger.
  2. Onder dat logo staat een DIV-watermerk met cijfers en de letter B.
  3. Op de achtergrond wordt de nationele leeuw gedrukt, op een afstand van 30 millimeter van de volgende leeuw.

Wat is de officiele nummerplaat?

Alleen de nummerplaat achteraan is officieel, die aan de voorzijde van je wagen is een kopie. Je kan een officiële kentekenplaat herkennen aan: Het logo van de DIV wordt in de nummerplaat gestanst: controleer het reliëf met je vinger. Onder dat logo staat een DIV-watermerk met cijfers en de letter B.

Is de voorste nummerplaat verplicht?

Bij motorrijtuigen op meer dan drie wielen, met uitzondering van bromfietsen, moeten de kentekenplaten zijn aangebracht aan de voor- en achterzijde van het motorrijtuig op de daartoe bestemde plaats.

Waar staat AA voor koningshuis?

AA. Deze kentekens werden ingevoerd in 1951 en staan op naam van het Koninklijk Staldepartement. Ze zijn voorbehouden aan leden van het Koninklijk Huis en enkele functionarissen van het Koninklijk Staldepartement.

Welke letter kenteken 2021?

Nieuw op het kenteken: de losse L. 10 april 2021 Op 7 april 2021 is gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto’s krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven