Wat kost draadglas per vierkante meter?

Wat kost draadglas per vierkante meter?

Vooraleer een investering in draadglas te overwegen spreekt het voor zich dat u graag een duidelijk beeld zal willen hebben van de kosten die dit type glas met zich meebrengt. U doet er goed aan om op dit vlak rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 50 en 160 euro per vierkante meter.

Wat is Spiegeldraadglas?

Spiegeldraadglas (gepolijst draadglas) is een doorzichtig draadglas met vierkante gepuntlaste mazen de maaswijdte is ca. 12 mm, terwijl de maximaal leverbare breedte 1980 mm is. Deze glassoort wordt gemaakt door het afslijpen en daarna polijsten van de oppervlakken van gewoon draadglas.

Hoe sterk is draadglas?

Het mag dan wel een soort veiligheidsglas zijn, maar draadglas is in tegenstelling tot de andere soorten veiligheidsglas geen sterke glassoort. Gemiddeld ligt de dikte van draadglas rond de 6 mm. Draadglas wordt daarom het meest toegepast op plaatsen om veiligheidsredenen en niet zozeer om de isolatie.

Wat is brute draadglas?

Draadglas Brute (normaal) bestaat uit enkel glas van 6 á 7 millimeter versterkt met een gaaswerk van metalen draden. Dit type glas is verkrijgbaar in verschillende soorten, waarbij de structuur verschillend is.

Wat kost draadglas per m2?

Wat kost draadglas?

Type draadglas Gemiddelde prijs per m² inclusief btw en montage Voorbeeld: 3 ramen van gezamenlijk 7 m² aan draadglas
Brute draadglas € 80 – € 100 € 630
Engels draadglas € 80 – € 100 € 630
Spiegeldraadglas € 140 – € 190 € 1.150

Wat kost veiligheidsglas per m2?

Hoeveel kost veiligheidsglas?

Type veiligheidsglas Gemiddelde kostprijs
Eenzijdig, gelaagd glas Vanaf 45 euro per vierkante meter
Tweezijdig, gelaagd glas Vanaf 85 euro per vierkante meter
Gelaagd met extra folie voor gehard glas Vanaf 105 euro per vierkante meter
Gehard glas, niet gelaagd Vanaf 45 euro per vierkante meter

Waarom is draadglas brandvertragend?

Bij brand houdt draadglas, gedurende een beperkte tijd, alleen de vlammen en rook tegen. Het glas is niet isolerend, waardoor stralingswarmte van de brand zonder belemmering door het glas kan. Als er zich brandbare materialen achter de brandscheiding bevinden, kunnen deze door de warmtestraling ontbranden.

Waar wordt draadglas voor gebruikt?

draadglas, glas met wapening, veiligheidsglas. 1. Draadglas is een glassoort met in het glas, als wapening, metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Het gaaswerk houdt bij breuk van de ruit de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort.

Hoe sterk is gewapend glas?

Gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Bij breuk valt het uit elkaar in veel kleine stukjes (zoals bijvoorbeeld de zij- en achterruit in een auto en een bushokje), die geen diepe wonden kunnen veroorzaken.

Wat kost een draadglas ruit?

Kosten van draadglas De kosten van het brute en Engelse draadglas zijn ongeveer gelijk. Met een prijs incl montage van 80 tot 100 euro per vierkante meter. Omdat dit enkel glas betreft is de prijs lager dan de meeste andere glassoorten. Het spiegeldraadglas heeft een prijs van 140-190 euro per M2.

Hoe wordt draadglas gemaakt?

Draadglas is een glassoort met in het glas, als wapening, metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon. Het gaaswerk houdt bij breuk van de ruit de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort.

Is draadglas veiligheidsglas?

Maar, volgens de huidige normen is draadglas geen veiligheidsglas meer. In de norm over letselbeperkend glas (NEN 3569:2018) staat dat letselbeperkend glas, of te wel veiligheidsglas, minimaal moet voldoen aan de klasse 2B2 conform de NEN-EN 12600 (kruiwagenwielslingerproef).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven