Welke stand elektrische fiets?

Welke stand elektrische fiets?

Hoeveel trapondersteuning je van de elektromotor krijgt bepaal je in grote mate zelf door de keuze van de stand van de trapkrachtondersteuning. Die kan je meestal in vier standen instellen door middel van een bedieningspaneeltje op het stuur: geen ondersteuning, laag, normaal en hoog.

Wat is het verschil tussen trapondersteuning en elektrische fiets?

Het grote verschil is dat bij een Pedelec een connectie wordt gemaakt tussen de motor en de trappers. Iedere trapbeweging wordt versterkt door de motor. Bij de eBike staan de motor en de trappers niet met elkaar in verband. Tegenwoordig zie je vooral elektrische fietsen met trapondersteuning.

Hoe werkt een trapondersteuning?

Trapondersteuning werkt doordat sensoren meten hoe snel je trappers rond gaan (d.m.v. een rotatiesensor) en hoeveel trapkracht je als fietser levert (d.m.v. een trapkrachtsensor).

Waarom houd mijn elektrische fiets in?

Trapondersteuning werkt doordat sensoren meten hoe snel je trapt (rotatiesensor), of hoeveel trapkracht je als fietser levert (trapkrachtsensor). De elektromotor van de elektrische fiets levert dan extra kracht op de trapas. Hierdoor voel je als fietser dat je ondersteund wordt terwijl je fietst.

Wat is Eco stand fiets?

Sommige fietsen hebben “eco-stand” waarmee je de actieradius kunt verlengen. Hoe lager de ondersteuningsstand, hoe hoger de actieradius. Doordat een trapkrachtsensor reageert op de geleverde inspanning is een langere actieradius mogelijk.

Wat is een Trapkrachtsensor?

Bij de trapkrachtsensor bepaalt de kracht die je op de pedalen uitvoert de mate dat de motor ondersteunt wordt. Eigenlijk net als op de gewone fiets, maar dan met een beetje hulp! De trapkrachtsensor zorgt voor een zeer natuurlijke fietsbeleving door het meten van de trapkracht.

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike?

Veel mensen noemen een fiets met elektrische trapondersteuning een e-bike. Het grootste verschil is dat de kracht die op de trapas door de fietser al fietsend wordt uitgeoefend en de kracht die door de (elektrische) motor wordt geleverd niet met elkaar in verband staat.

Is er verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike?

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. De ‘e’ staat namelijk – net als in bijvoorbeeld e-mail – voor ‘electric’. Electric bike is Engels voor elektrische fiets: een fiets met een elektromotor dus.

Hoe werkt een krachtsensor?

Krachtsensoren zetten kracht om in een elektrisch signaal. De werking van krachtsensoren is gebaseerd op het meten van rek (stress) met folie-rekstrookjes op een metalen oppervlakte.

Wat is Eco stand elektrische fiets?

Sommige fietsen hebben “eco-stand” waarmee je de actieradius kunt verlengen. Hoe lager de ondersteuningsstand, hoe hoger de actieradius. Doordat een trapkrachtsensor reageert op de geleverde inspanning is een langere actieradius mogelijk. Te koud of te warm zorgt voor een mindere actieradius.

Waar zit de rotatiesensor?

Een rotatiesensor is een sensor die meet of de pedalen van de fiets draaien. De rotatiesensor zit bij de trapas. Een rotatiesensor geeft tijdens het wegrijden niet direct ondersteuning. Als het wiel een omwenteling heeft gemaakt zal de ondersteuning pas merkbaar zijn.

Hoe reset je een elektrische fiets?

Zet uw elektrische fiets aan. Houdt de aan/uit knop op het display minimaal 20 seconden ingedrukt. U zult merken dat de voor- en achterlamp heel snel achter elkaar gaan knipperen. Dit betekend dat de reset is voltooid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven