Hoe schrijf je vorderingen?

Hoe schrijf je vorderingen?

vorderingen (meerv.) 2) het eisen (van geld, goederen, een straf enz.) Het woord vordering wordt doorgaans gebruikt als aanduiding voor het recht om de teruggave van een bedrag te eisen.

Wat is een vordering juridisch?

Als een afgenomen dienst of product nog niet betaald is, spreken we over een vordering. Een bedrijf of organisatie mag na levering het verschuldigde bedrag namelijk vorderen (opeisen). Een veelgebruikte uitdrukking hiervoor is ‘openstaande factuur’.

Welk zelfstandig naamwoord kun je maken van vorderen?

1) Aanspraak kunnen maken op 2) Aanspraak maken op iets 3) Beschieten 4) Beweren 5) Claimen 6) Eisen 7) Gebieden 8) In beslag nemen 9) Inmanen 10) Invorderen 11) Koeverer…

Wat betekent op eerste vordering?

Primair = Eerste vordering – tenlastelegging of verzoek. Met een primaire vordering wordt aangegeven welke vordering de belangrijkste is in een reeks.

Wat zijn vorderingen op klanten?

Je hebt een vordering op een ander als je aan die ander kenbaar maakt dat die nog een verplichting heeft naar jou toe. Meestal is het een vordering van geld, maar in principe kunnen ook andere zaken gevorderd worden. Een vordering op klanten vind je terug onder de debiteuren in je jaarrekening.

Hoe kan ik mijn schulden afkopen?

Het afkopen van de schulden kan eigenlijk met elke partij zoals crediteuren, belastingschuld of persoonlijke leningen zoals een hypotheek. Het afkopen betekend letterlijk dat u een éénmalig bedrag betaald aan de schuldeiser dat niet de volledige schuld bedraagt maar wel voldoende is voor de schuldeiser.

Heeft een vordering op?

Je hebt een vordering op een ander als je aan die ander kenbaar maakt dat die nog een verplichting heeft naar jou toe. Als je vordert aan een ander eis je iets te krijgen. Als jij een vordering hebt op een ander ben jij schuldeiser of crediteur en is de ander debiteur. Als onderneming heb je vorderingen op klanten.

Wat kun je doen met een vordering?

Als je een vordering hebt (kort gezegd: als iemand je geld verschuldigd is, dat nog niet of niet volledig is betaald) dan kun je deze zelf incasseren. Het is ook mogelijk om daarvoor een advocaat in te schakelen, of een incassobureau of een deurwaarder.

Wat is het synoniem van vorderen?

claimen, eisen, opeisen, opvragen, rekwireren, vereisen, verlangen. als synoniem van een ander trefwoord: opeisen (ww) : beslag leggen op, claimen, eisen, opvorderen, reclameren, rekwireren, vindiceren, vorderen.

Wat is het zelfstandig naamwoord van inpolderen?

inpoldering – Zelfstandignaamwoord 1. (aardrijkskunde) om een stuk land of moeras een dijk leggen en omdijkte gebied droogmaken en drooghouden ♢ Veel meren in Noord- en Zuid-Holland zijn door inpoldering vruchtbare landbouwgrond geworden.

Hoe ontstaat een vordering?

Een vordering ontstaat vaak uit een overeenkomst. Je spreekt af iets te doen waar de ander een tegenprestatie tegenover stelt. Je doet je werk en je klant betaalt. Zodra je je werk gedaan hebt geef je aan de tegenprestatie op te eisen, je maakt je vordering kenbaar.

Wat valt er onder overige vorderingen?

‘Overige vorderingen’ zijn vorderingen die u nergens anders in uw aangifte hebt aangegeven. Dat kan geld zijn dat u hebt uitgeleend, bijvoorbeeld een schenking op papier.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven