Inhoudsopgave
- 1 Kun je een iDEAL betaling terugdraaien?
- 2 Kun je tikkie terugdraaien?
- 3 Hoe maak ik een betaling ongedaan?
- 4 Hoe krijg ik mijn geld terug van webwinkel?
- 5 Hoe kan ik een betaling storneren?
- 6 Kan ik een betaling terugdraaien ABN Amro?
- 7 Wat kun je doen als je bent opgelicht op Marktplaats?
- 8 Hoe weet ik of ik word opgelicht?
Kun je een iDEAL betaling terugdraaien?
Kan ik een iDEAL-betaling terugdraaien? U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Wanneer u akkoord geeft voor de iDEAL betaling binnen uw internet- of mobielbankieromgeving kan deze handeling niet meer ongedaan gemaakt worden.
Kun je tikkie terugdraaien?
Hoe kan ik terugboeken? Als je geld ontvangt of betaalt via Tikkie, gaat dat via de Tikkie-tussenrekening. Boek daar dus geen geld naar terug! Als je geld wilt terugboeken naar de betaler van je verzoekje, heb je zijn eigen rekeningnummer nodig.
Kun je een betaling terugdraaien ING?
Klik op de link ‘Terugboeken incasso’s’ in het ‘Alles in Mijn ING Zakelijk’ gedeelte onderaan de pagina. Of zoek de incasso op in je Af- en bijschrijvingen. Open de incasso die je wilt storneren. Klik op de link ‘Naar Incasso’s en terugboeken (storneren)’ onderaan de beschrijving van de Incasso.
Kan je een betaalverzoek annuleren?
Een betaalverzoek kan door de gebruiker zelf verwijderd worden. Het versturen zelf kan niet ongedaan gemaakt worden.
Hoe maak ik een betaling ongedaan?
Vraag dan aan je bank of ze het geld kunnen terughalen. Jouw bank neemt contact op met de bank waar de ontvanger de rekening heeft. Die bank vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken. Als de ontvanger het geld niet vrijwillig terugboekt, moet je zelf (juridische) maatregelen nemen.
Hoe krijg ik mijn geld terug van webwinkel?
Volgens de wet heeft u als consument recht op 7 dagen bedenktijd, nadat u een product via internet of telefoon heeft gekocht. Laat u binnen 7 dagen na aankoop aan de webwinkel weten dat u het product terug wilt sturen, dan moet de webwinkel u het aankoopbedrag terugstorten.
Waarom kan ik niet betalen met Tikkie?
In sommige gevallen is contact met de klantenservice van Tikkie nodig om je te helpen. Je kunt de klantenservice bereiken door een appje te sturen naar: 06 13 76 85 28.
Is Tikkie gevaarlijk?
Tikkie is enorm ingeburgerd om snel geld over te maken naar een bekende. Er kleeft echter ook een risico aan. De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters die de populaire betaal-app van de ABN-AMRO Bank nabouwen. Daarmee hengelen ze gegevens binnen waarmee ze bankrekeningen van hun slachtoffers kunnen plunderen.
Hoe kan ik een betaling storneren?
Storneren betekent dat je het afgeschreven bedrag terugboekt naar jouw rekening.
- Log in in Rabo Online Bankieren of de Rabo App.
- Kies de betaalrekening waar het bedrag van is afgeschreven.
- Selecteer de onterechte afschrijving en kies ‘Storneren’
Kan ik een betaling terugdraaien ABN Amro?
Terugboeken via de ABN AMRO app Tik op de betaalrekening waarvan het bedrag is afgeschreven. Tik op de afschrijving die u wilt terugboeken. Klopt de afschrijving niet? Tik op ‘Terugboeken’.
Kan je een Payconiq betaling annuleren?
Nee, helaas niet. Je kunt wel een e-mail sturen naar info@payconiq.be met een screenshot van de transactie met de datum, het tijdstip en het bedrag. Je kunt de klant ook op een andere manier terugbetalen: in cash of met een Payconiq-betaling tussen gebruikers.
Wat gebeurd er als je geld overmaakt naar een geblokkeerde rekening?
Dit betekent dat het geld gewoon wordt overgemaakt als het verkeerd ingetypte rekeningnummer daadwerkelijk bestaat. Vraag dan aan je bank of ze het geld kunnen terughalen. Jouw bank neemt contact op met de bank waar de ontvanger de rekening heeft. Die bank vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.
U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Binnen een paar seconden na uw goedkeuring is de betaling, net als bij een overboeking of PIN-betaling in een winkel, verwerkt. Indien u gebruik wilt maken van uw recht om uw aankoop te annuleren, kunt u de webwinkelier houden aan de daarvoor geldende wettelijke regels.
Wat kun je doen als je bent opgelicht op Marktplaats?
Als je zelf opgelicht bent, kan je aangifte doen bij de politie. Dit kan je doen via het Meldpunt Internetoplichting. Dan ontvangt Marktplaats ook deel van de aangifte, waarna ze mogelijk acties kunnen ondernemen. Zoals gezegd moet je voor de aangifte zoveel mogelijk informatie hebben verzameld.
Hoe weet ik of ik word opgelicht?
Maak een inventaris: verzamel e-mails, maak foto’s of screenshots. Bezorg deze inventaris aan de politie als je aangifte doet. Als je aangifte doet van oplichting of fraude, kan de politie onderzoeken wat er gebeurd is. Je kan je daarbij laten bijstaan door iemand die je vertrouwt.
Kan je een product terugbrengen?
Als u spijt hebt van uw aankoop kunt u het product soms ruilen of teruggeven. Als u het via internet kocht, hebt u wettelijk het recht om uw aankoop terug te sturen. Maar als u iets in een gewone winkel kocht, mag de verkoper kiezen of u het mag ruilen. Dan moet de verkoper het sowieso oplossen.