Hoe zelf visvoer maken?

Hoe zelf visvoer maken?

Voor witvissen en karpers kun je het volgende recept gebruiken: brood, beschuitmeel, koekjesmeel, gemalen hennep die je laat inweken en een beetje water. Uiteraard kun je verschillende ingrediënten combineren om uiteindelijk tot een gewenst lokvoer te komen. Varieer zo nu en dan en schrijf je bevindingen op.

Wat is het beste lokvoer?

van den Eynde Record Goud | Lokvoer | 2kg Van den Eynde Record Goud is een erg zwaar en flink bindend lokvoer en geschikt voor stromende kanalen en rivieren. Dit lokvoer trekt vele verschillende soorten vis aan. Goed te gebruiken om andere lokvoeren te verzwaren.

Wat kun je gebruiken als visaas?

Waarschijnlijk is er op geen enkel ander soort aas zo veel vis gevangen als met de doodgewone broodvlok. Zowel witbrood als bruinbrood kan uitstekend gebruikt worden. Het binnenste zachte gedeelte kun je uitstekend gebruiken onder de dobber terwijl de korst het goed doet als drijvend aas.

Wat is het beste visvoer?

Pastilles zijn jouw beste keuze als je grond vissen of wat schuwe vissoorten hebt. Deze visvoer soort is wat zwaarder in gewicht en zakken dus naar de bodem. Je verwent je grond vis dus met een soort “ontbijt op bed”. Het bevroren visvoer bestaat vaak uit muggenlarven en tubifex.

Hoe maak ik Brasemvoer?

150 gram Broodmeel. 100 gram Rode Panok. 100 gram Koekjesmeel. 170 gram Gemalen Hennep (Tip Voor brasemvoer moet je dit er altijd bij doen).

Hoe maak je lokvoer voor Voorn?

Meng wat brood, beschuitmeel, gemalen hennep en koekjesmeel. Laat dit vervolgens inweken in wat water. Vervolgens kun je het gebruiken als lokvoer of als aas. Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten gebruiken of de genoemde ingrediënten combineren met andere om een geschikt lokvoer te maken.

Wat is het beste lokvoer voor witvis?

Maden en casters zijn natuurlijk prima haakaas, maar ook als voer zijn ze onklopbaar. Gewoon een paar balletjes voer bij aanvang om de boel op gang te brengen (graag met een handje voermaden en/of casters) en dan met grote regelmaat maden of casters bij schieten (katapult indien toegelaten, anders handje of werppijp).

Waar kun je het best mee vissen?

Je kunt levend aas gebruiken, denk dan aan wormen, maden, vliegen en larven. Je kunt ook een levende vis gebruiken als aas, maar dit is in Nederland en Belgie verboden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van speciale vlokken die je kunt strooien om vissen te vangen.

Waarmee kun je het best vissen?

Aas en lokvoer witvis

  • Maden. Maden zijn onder de vissers vrijwel het meest populaire aas om mooie vissen mee te vangen.
  • Deeg. Deeg is een aas wat vaak wordt ondergewaardeerd en waar vooral en het hoge noorden mee wordt gevist.
  • Casters.
  • Maïs.
  • Wormen.
  • Lokvoer.
  • Licht of donker?
  • Een belangrijke tip!

Wat is het beste aas om te vissen?

Het beste allround aas waarmee je alle vissoorten kunt vangen zijn grote witte maden. Hoe gretiger de vis, hoe meer maden je aan het kontje op de haak prikt.

Hoe brasem lokken?

Grote brasems kan je het beste lokken met een voer wat grof is van structuur, het liefst geen kleine maden want dat lokt weer de kleinere vissen aan en dat verstoord de rust van de grotere brasems. Een aantal knapperige casters op de haak is een topper voor grotere brasems.

Wat heb je nodig voor Method feeder vissen?

Wat heb je nodig?

  1. Method voerkorf.
  2. Method voer.
  3. Method Mould.
  4. Korte onderlijn met hair of baitband.
  5. Boilienaald.
  6. Haakaas.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven