Wat is de meest gekozen naam?

Wat is de meest gekozen naam?

Emma en Noah waren het afgelopen jaar de meest gekozen babynamen, meldt de Sociale Verzekeringsbank. Uit het jaarlijkse overzicht blijkt dat er vorig jaar 807 jongens met de naam Noah zijn aangegeven en er 685 baby’s zijn geboren die de naam Emma kregen.

Hoe vaak komt mijn naam voor in België?

Als je benieuwd bent hoeveel naamgenoten jij hebt, kan je sinds kort gebruikmaken van de VRT-namenzoeker. Daarin zijn alle namen opgenomen die in het Belgische rijksregister voorkomen. De enige voorwaarde is dat de naam er minstens vijf keer in terugkomt.

Wat zijn de bekendste namen in Belgie?

Olivia en Noah zijn dit jaar de populairste voornamen voor pasgeborenen in Vlaanderen. Dat meldt Kind en Gezin op basis van voorlopige gegevens. Olivia staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats. Vorig jaar was Arthur de meest voorkomende jongensnaam en stond Noah op de derde plaats.

Welke namen zijn populair in Nederland?

Emma bleek de meest gekozen meisjesnaam (685), gevolgd door Julia en Mila (ieder 665 keer); bij de jongens was Noa (807) het meest populair. Sem eindigde met 637 keer als tweede.

Wat is de meest voorkomende naam in Nederland 2021?

Kort en krachtig Korte namen van 3 of 4 letters blijven ook in 2021 nog steeds populair. Hoewel Daan, Emma, Sem, Lotte en Levi wel over hun hoogtepunt heen zijn, blijven ze populair en zien we dat de volgende korte namen nu juist in opkomst zijn: Noud, Mees, Teun, Guus, Moos en Hugo voor een jongen.

Is mijn naam populair 2020?

De naam Lucas doet het ook nog steeds goed en bleef ook in 2020 in de top-3 staan, maar dit keer wel samen met Liam (beide 617 keer). Bij de meisjes delen Julia en Mila met elk 665 vernoemingen de tweede plek in de lijst. Dit is een stijging voor de naam Julia: in 2019 zijn 630 Julia’s geboren en 671 Mila’s.

Hoe vaak is mijn naam gegeven?

Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de Meertens-website in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is. Daarnaast kun je ook zien in welk gedeelte van Nederland jouw naam het meest voorkomt.

Hoeveel zijn er van mijn naam?

Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.

Hoe populair is naam?

Baby’s die vorig jaar zijn geboren hebben het vaakst de namen Emma (voor een meisje) en Noah (voor een jongen) gekregen, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 785 keer gaven ouders hun zoon de naam Noah en 731 meisjes werden Emma genoemd.

Hoeveel namen in Belgie Kind en Gezin?

In 2018 kozen ouders uit 19.218 verschillende voornamen voor hun kinderen, blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Hiervan waren 12.064 uniek: ze werden dat jaar maar één keer aan een kind gegeven. Dat wil niet zeggen dat deze kinderen de enige in België zijn met hun naam.

Hoe vaak is mijn naam gekozen?

De eenvoudigste manier om te zien hoe vaak je naam voorkomt, is door je naam op te zoeken in de zoekbalk op de homepage. In sommige gevallen stuurt de zoekbalk je direct naar jouw naampagina. Maar als je bijvoorbeeld Bo heet, krijg je eerst nog allerlei namen te zien waar -bo- in voorkomt.

Wat zijn de populairste namen van 2021?

Top 10 populaire babynamen in 2021

  • Sem.
  • Noah.
  • Daan.
  • Levi.
  • Luuk.
  • Mees.
  • Noud.
  • Adam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven