Wat is het verschil tussen proloog en epiloog?

Wat is het verschil tussen proloog en epiloog?

Een proloog (ook voorrede, voorwoord of voorspel) is een stuk tekst of muziekstuk dat aan het begin van een verhaal, toneel- of muziekstuk komt. Het kan de inleiding van een boek of een toneelstuk vormen. Het tegengestelde van ‘proloog’ is: epiloog.

Hoe schrijf je een epiloog?

Een epiloog vertelt wat er na het verhaal is gebeurd met de hoofdpersonen of doet verdere uitleg over het verhaal. In een nawoord vertelt u als schrijver over het schrijfproces en bedankt u de mensen die u gesteund hebben en/of waarmee u heeft samengewerkt.

Wat is de epiloog van een boek?

Een epiloog (ook: nawoord, narede of naspel) is een tekst of muziekstuk dat aan het einde van een verhaal, toneel- of muziekstuk komt. Bij een verhaal en een toneelstuk wordt het vaak gebruikt om nadere uitleg te geven over de inhoud van het werk, of om te vertellen wat er nadien met de hoofdpersonen is gebeurd.

Wat staat er in een proloog?

De definitie van een proloog is een korte tekst die voorafgaat aan het verhaal. De proloog is de eerste kennismaking tussen de lezer en uw boek. Een synoniem voor een proloog is ook wel de inleiding of beginscène en staat vaak achterop de omslag of op de eerste pagina van het boek.

Wat is het verschil tussen Verteltijd en vertelde tijd?

Verteltijd is de tijd die de lezer nodig heeft om een verhaal(fragment) te lezen (vandaar ook de termen ‘leestijd’ of ’tijd van realisatie’). Met vertelde tijd geeft men de tijd aan die het verhaal of een deel daarvan inhoudelijk omvat; anders gezegd, het tijdsverloop van de geschiedenis die verteld wordt.

Wat is een ander woord voor proloog?

logen), voorafspraak. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: proloog (zn): inleiding, voorrede, voorwoord.

Wat is een ander woord voor epiloog?

de epiloog epilogen (meerv.) 1) Bericht tot besluit van een boek 2) Deel van een verhaal 3) Gesproken nawoord 4) Nabetrachting 5) Narede 6) Naspel 7) Nawoord 8) Ontknoping 9) Slotrede 10) Slotwoord 1… Afsluiting, slotrede. Vaak gebruikt om een samenvatting te geven van wat je gezien en gehoord hebt.

Hoe schrijf je een terugblik?

Dan kun je in het nawoord terugblikken welke uitdagingen jullie hebben gehad en hoe de samenwerking verder is verlopen. Je kunt daarnaast schrijven over: Wat je van tevoren hoopte te leren van het schrijven van je scriptie en/of werkstuk. Wat je daadwerkelijk hebt geleerd, en in hoeverre het eerste punt dus gelukt is.

Wat is Narede?

Narede v. (-nen), slotrede, besluit; nabericht.

Wat staat er in een voorwoord van een boek?

In het voorwoord beschrijft u waarom u ervoor hebt gekozen over het onderwerp te schrijven, wat u er moeilijk aan vond en wie u geholpen heeft bij het schrijven van uw boek of verslag. Het eerste stuk tekst dat de lezers van uw boek of verslag lezen, is het voorwoord.

Wat wordt bedoeld met vertelde tijd?

De vertelde tijd is het tijdsbestek dat in een verhaal of deel van een verhaal besproken wordt. Zo kan men in een boek de vertelde tijd aanwijzen van bijvoorbeeld hoofdstuk 1, maar ook van het gehele boek of van een enkele bladzijde.

Wat is de verteltijd in een boek?

In een verhaal worden een bepaald aantal bladzijden/regels/woorden gebruikt om een bepaald tijdsbestek in het verhaal te omschrijven. Dit wordt de verteltijd genoemd.

Verschil tussen een proloog schrijven en epiloog schrijven Een proloog is iets anders dan een epiloog. Een proloog komt namelijk voorafgaand aan het verhaal, een epiloog komt na verhaal. Waar een proloog vaak direct in het verhaal springt, vertelt een epiloog wat er na het verhaal gebeurde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven