Waarom komen zilvervisjes in je huis?

Waarom komen zilvervisjes in je huis?

De oorzaak van zilvervisjes in huis ligt vaak in de luchtvochtigheid. Ze leven namelijk bij een hoge luchtvochtigheid en gaan dood bij een lagere luchtvochtigheid die voor mensen juist prettig is. Door regelmatig te ventileren kun je de overlast beperken.

Hoe kom ik van de zilvervisjes af?

Tips tegen zilvervisjes

  1. Ventileer de ruimtes goed.
  2. Zet de verwarming niet te hoog.
  3. Kit naden en kieren dicht.
  4. Droog de badkamer na het douchen.
  5. Zet een vochtvreter in je huis.

Hoe groot kan een Zilvervisje worden?

Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en komen in Nederland en België vooral voor in vochtige hoeken in badkamers of keukenkastjes. In boeken en papieren aangetroffen ‘zilvervisjes’ zijn waarschijnlijk van een verwante soort, het papiervisje.

Kan een Zilvervisje kwaad?

Zilvervisjes richten schade aan, maar zijn niet giftig en verspreiden geen ziektes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ratten, muizen, vliegen en kakkerlakken.

Wat kun je doen tegen zilvervisjes in huis?

Zilvervisjes in huis kunt u voorkomen door alle naden en kieren in huis dicht te kitten, boeken en papier goed op te bergen en uw schilderijen regelmatig te controleren. Zorg er bij het aanbrengen van behang voor dat de naden goed op elkaar aansluiten en afgeplakt zijn. Ventileer uw huis daarnaast goed en regelmatig.

Hoe voorkom ik zilvervisjes in huis?

Hoe kun je zilvervisjes in huis voorkomen?

  1. Houd de temperatuur in huis zo laag mogelijk.
  2. Dicht zo mogelijk alle naden en kieren in je woning.
  3. Laat de plinten zo strak mogelijk op de vloer of tegen de muur aansluiten.
  4. Plaats je behang, dan moet je het papier zo strak mogelijk en naadloos aan de muur bevestigen.

Hoe krijg je papiervisjes weg?

Ventileer je huis goed, lucht het huis regelmatig goed door. Maak alle mogelijke naden en kieren dicht met kit (dit helpt overigens ook tegen ander ongedierte). Houdt de temperatuur in je huis onder de 22 graden. Papiervisjes houden namelijk niet van kou.

Hoe lang leven zilvervisjes in huis?

Zilvervisjes leggen soms wel 20 eitjes per dag. Ze kunnen ongeveer twee á 3 jaar oud worden, wat inhoudt dat ze in hun leven zeer veel jongen kunnen voortbrengen. Vaak is een professionele ongediertebestrijder nodig om zilvervisjes succesvol te bestrijden.

Hoe ziet er een Zilvervisje uit?

Hoe zien zilvervisjes en papiervisjes eruit? Zilvervisjes heten zilvervisjes omdat ze visachtige verschijning hebben door een breed voorste deel van het lijf, wat in een dunnere staart uitloopt. Daarbij zijn ze zilverachtig van kleur en vluchten ze met visachtige bewegingen.

Hoe schadelijk zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn echt niet schadelijk voor onze gezondheid. Eigenlijk geven deze beestjes aan dat er iets niet in de haak is in uw huis. Namelijk vocht. In uw huis is het vochtig en daarom kunnen deze beestjes gemakkelijk uitbreiden.

Waarom zijn zilvervisjes schadelijk?

Hoe gevaarlijk zijn zilvervisjes in huis? Zilvervisjes in huis zijn niet gevaarlijk voor mensen of dieren, maar ze zijn wel onhygiënisch. Aan hun pootjes kunnen namelijk schimmels en bacteriën kleven. Als die in of nabij je voedsel terechtkomen, dan zou je daar wel eens ziek van kunnen worden.

Wat te doen bij papiervisjes?

Papiervisjes zelf bestrijden

  1. Houd de luchtvochtigheid zo laag mogelijk in de ruimtes waar papiervisjes het meest voorkomen. Dat doe je door goed te ventileren en de ruimte droog te stoken.
  2. Houd de temperatuur in huis lager dan 20 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe minder actief de papiervisjes zijn.

Zilvervisjes komen vaak uw huis binnen door mee te liften op spullen die u binnenbrengt. Dit kunnen bijvoorbeeld boodschappen, verhuisdozen, meubels en kleding zijn. Ook kunnen ze uw woning binnenkomen via kieren en naden. Zilvervisjes blijven echter alleen in uw woning, als het er vochtig en warm is.

Kan een Zilvervisje vliegen?

Zilvervisjes hebben een plat lijf en kunnen daardoor in de smalste kieren wegvluchten. Op hun kop staan twee grote sprieten, die naast de functie van voelspriet, van levensbelang zijn om geuren op te vangen.

Welke schade richten zilvervisjes aan?

Ze voeden zich met alles wat van natuurlijke herkomst is, zoals bloem, lijm, schimmels, dode insecten en voedselresten. Ook al geven ze de voorkeur aan zetmeelrijk voedsel. Ze zijn in staat cellulose te verteren en kunnen daardoor flinke schade toebrengen aan uw schilderijen, foto’s, boeken en (behang)papier.

Hoe ontstaan zilvervisjes in huis?

Zilvervisjes komen vaak het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding. Door hun broze exoskelet worden ze snel geplet, wat door de achterblijvende stoffige substantie overlast kan veroorzaken.

Waar houden zilvervisjes zich schuil?

Zilvervisjes verspreiden zich eenvoudig door het huis doordat ze afgeplat zijn. Ze houden zich schuil in smalle naden en kieren. Ze houden niet van licht dus je zult ze overdag niet vaak zien. Verder denken veel mensen dat ze bijvoorbeeld alleen in oude huizen voorkomen.

Kunnen zilvervisjes uit de stofzuiger komen?

Opzuigen met de stofzuiger Milieu Centraal: ‘Dat kan altijd. Het is onwaarschijnlijk dat de visjes uit de stofzuigerslang kruipen, omdat deze lang en glad is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven