Waar zie ik mijn verlofdagen?

Waar zie ik mijn verlofdagen?

Ben je arbeider of niet-zelfstandig kustenaar, en zoek je informatie over je jaarlijkse vakantie? In de onlinedienst Mijn vakantieregeling zie je het bedrag van je vakantiegeld, de uitbetalingsdatum, je aantal verlofdagen en meer. Meld je aan bij Mijn vakantierekening om je gegevens te bekijken.

Waar zie ik mijn vakantiegeld?

Wilt u de gegevens over uw vakantiegeld raadplegen? Log in op de onlinedienst ‘Mijn vakantierekening’ (voor de arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars) en klik op de knop ‘Burger’. Wanneer? Het vakantiegeld wordt betaald tussen 2 mei en 30 juni van het vakantiejaar (huidige jaar).

Wat doet Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie?

De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) is een openbare instelling van sociale zekerheid en is verantwoordelijk voor het beheer van en de controle op de jaarlijkse vakantiesector van de arbeiders en de kunstenaars.

Waar vind ik mijn Vakantieattest?

Je wendt je best tot het regionaal kantoor van de bevoegde inspectiedienst waar de werkgever gevestigd is voor:

  1. je individuele rekening (Toezicht Sociale Wetten FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg),
  2. je vakantieattest bij uitdiensttreding (Sociale Inspectie FOD Sociale Zekerheid),

Hoeveel vakantiedagen heeft een bediende?

Hoe worden vakantiedagen berekend? Voor bedienden wordt het aantal vakantiedagen in het vakantiejaar berekend op basis van het aantal gewerkte maanden in het afgelopen kalenderjaar (het vakantiedienstjaar). Voor elke maand tewerkstelling krijgt een bediende twee vakantiedagen in het zesdagenstelsel.

Wat is mijn vakantiegeld?

U heeft recht op vakantiegeld van minimaal 8% van uw bruto jaarsalaris van het afgelopen jaar. De wettelijke term hiervoor is vakantiebijslag. Maar de meeste mensen noemen het vakantiegeld of vakantietoeslag.

Waar kan je eindejaarspremie zien?

Er zijn 2 manieren om te ontdekken hoeveel je krijgt: Ga naar het overzicht van eindejaarspremies 2020: kies er je beroepscentrale en vervolgens sector.

Welke instelling betaalt de jaarlijkse vakantie van bedienden?

Bedienden en ambtenaren ontvangen vakantiegeld van hun werkgever. Voor arbeiders is vakantiegeld anders geregeld. Hun werkgever betaalt een sociale bijdrage aan de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV).

Wat betekent RJV Belgie?

Home – RJV – Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie.

Wat is een vakantie attest?

Vakantieattesten zijn attesten die je als bediende normaal automatisch ontvangt van je vorige werkgever, samen met een tewerkstellingsattest en een C4. Arbeiders krijgen niet automatisch een vakantieattest van hun vorige werkgever gezien hun vakantiegeld wordt uitbetaald door een vakantiekas.

Hoeveel vakantiedagen krijg je in Belgie?

Voltijdse werknemers hebben in België doorgaans recht op 4 weken jaarlijkse vakantie. De berekening van het aantal vakantiedagen en van het vakantiegeld verschilt wel tussen arbeiders, bedienden, leerjongeren, kunstenaars en ambtenaren.

Hoeveel vakantiedagen heeft een deeltijdse bediende?

Deeltijdse werknemers hebben dezelfde rechten als voltijdse werknemers maar in verhouding tot hun prestaties. Dit telt evenzeer bij de bepaling van de vakantierechten. 16 vakantiedagen, immers 4 vakantieweken van 4 vakantiedagen.

Hoeveel RSZ op vakantiegeld?

Als werkgever betaal je de RSZ een bijdrage op het vakantiegeld. Die bedraagt om en bij 35% op het enkel vakantiegeld. Op het (aanvullend) dubbel vakantiegeld hoeft de werkgever dus niets te betalen.

Wat is Verlofkas?

Het vakantiegeld wordt uitbetaald door een vakantiefonds/vakantiefondsen. Het vakantiefonds dat zijn vakantiegeld betaalt is: het Vakantiefonds voor het Textiel ‘Vacantex’. Indien u wilt weten van welk vakantiefonds u afhangt, kan u uw dossier in ‘Mijn vakantierekening’ raadplegen.

Hoeveel vakantiedagen heb ik nog bediende?

Vanaf 231 gewerkte dagen heb je als arbeider recht op het maximum aantal vakantiedagen (20). Voor bedienden is het aantal dagen vakantie gelijk aan twee keer het aantal gewerkte maanden in het voorafgaande jaar. Voor 6 maanden werken in 2020 bijvoorbeeld mag je dus 12 dagen vakantie nemen in 2021.

Waar zie ik mijn eindejaarspremie?

De referteperiode voor de eindejaarspremie vangt aan op 1 juli en eindigt op 30 juni van het volgende jaar….Heb ik recht op een eindejaarspremie?

  • kopie van het laatste arbeidscontract bij het uitzendkantoor.
  • kopie van de laatste loonfiche bij het uitzendkantoor.
  • kopie van uw vast arbeidscontract.

Waar bellen voor vakantiegeld?

Neem telefonisch contact op van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 16u via het nummer: (+32) 02 627 97 60. Werkgevers: gebruik dit formulier om ons te contacteren. Arbeiders, kunstenaars, studenten of andere: gebruik dit formulier om ons te contacteren.

Waar staat RJV voor?

relatieve vochtigheid = (RV) Relatieve vochtigheid is de verhouding tussen waterdamp in de lucht bij een bepaalde temperatuur en de maximale hoeveelheid waterdamp die bij diezelfde temperatuur in de lucht aanwezig kan zijn. Hygrometer = Een toestel om de Relatieve luchtvochtigheid te meten.

Wie betaald verlof arbeider?

Arbeiders kennen geen betaald verlof; wanneer ze een vakantiedag opnemen ontvangen zij geen loon. Zij ontvangen hun enkel en dubbel vakantiegeld in één keer. Uiteraard staat het medewerkers vrij om zelf te bepalen hoe ze hun vakantiegeld besteden. Bedienden en ambtenaren ontvangen vakantiegeld van hun werkgever.

Hoeveel vakantiedagen heb ik Belgie?

Voor arbeiders wordt het aantal dagen vakantie berekend op basis van een formule. Vanaf 231 gewerkte dagen heb je als arbeider recht op het maximum aantal vakantiedagen (20). Voor bedienden is het aantal dagen vakantie gelijk aan twee keer het aantal gewerkte maanden in het voorafgaande jaar.

Hoe bereken je de eindejaarspremie?

De eindejaarspremie wordt pro rata berekend voor iedere bediende die minimaal 3 maanden in dienst is geweest in het betreffende jaar. Als deze bijvoorbeeld 8 maanden in dienst bent geweest, krijgt hij 8/12 van een bruto maandloon in december uitbetaald als eindejaarspremie.

Wie betaalt de jaarlijkse vakantie van bedienden?

Hoe kan ik zien hoeveel vakantiedagen Ik heb?

Het uitgangspunt is een zesdagenstelsel: elke maand tewerkstelling in het vakantiedienstjaar geeft recht op twee vakantiedagen in het vakantiejaar. Wilt u het resultaat omzetten naar een klassiek vijfdagenstelsel, trekt u per zes opgebouwde vakantiedagen één dag vakantie af.

Waar vind ik fiche vakantiegeld?

Wilt u de gegevens over uw vakantiegeld raadplegen? Log in op de onlinedienst ‘Mijn vakantierekening’ (voor de arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars) en klik op de knop ‘Burger’. Om een attest via de post te ontvangen, vul het formulier hieronder in (verzendingstermijn: 3-5 dagen).

Hoe wordt eindejaarspremie horeca berekend?

De eindejaarspremie wordt uitbetaald door het Horecafonds, op basis van een maandelijkse prefinanciering door de werkgevers. Deze bijdrage is gelijk aan 12 % van het bedrag waarop de sociale zekerheidsbijdragen van de vorige maand werden berekend (108 % van de brutoloonmassa voor arbeiders).

Hoe wordt mijn vakantiegeld berekend?

Het vakantiegeld wordt berekend op basis van al uw prestaties en lonen van het jaar dat voorafgaat aan het vakantiejaar. Daarbij wordt rekening gehouden met alle werkgevers waar u als arbeider gewerkt heeft.

Hoe wordt vakantiegeld berekend voor arbeiders?

Bedrag. Het vakantiegeld van de arbeiders dat hun via de vakantiecheque uitbetaald wordt, bedraagt 15,38% van het brutojaarloon van het vakantiedienstjaar aan 108%[1]. Dit percentage komt overeen met twee maal 4 weken loon (enkel en dubbel vakantiegeld).

Hoe kan ik zien hoeveel vakantiegeld ik krijg?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven