Inhoudsopgave
Kan agrarische grond bouwgrond worden?
Agrarische grond mag als (woning)bouwgrond worden verkocht.
Hoe van grond bouwgrond maken?
Landbouwgrond is geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Er is ook geen vergunningsaanvraag om van landbouwgrond bouwgrond te maken. Dat betekent dat je geen huizen, appartementen of uitbreidingen van woningen op landbouwgrond mag plaatsen.
Wie kan Wijziging bestemmingsplan aanvragen?
Iedereen die belang bij een wijziging van een bestemmingsplan heeft, mag een verzoek tot wijziging indienen. Wanneer u in het gebied woont, heeft u bijvoorbeeld al een belang bij een wijziging in het bestemmingsplan.
Kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?
Ja, in de Wet ruimtelijke ordening is vastgelegd dat een bestemmingsplan elke tien jaar opnieuw moet worden vastgesteld. Dat kan door een heel nieuw bestemmingsplan vast te stellen, maar ook door het nemen van een verlengingsbesluit.
Wat kan ik doen met agrarische grond?
Landbouwgrond mag door iedereen gebruikt worden voor landbouw en tuinbouw-doeleinden. Soms is het ook toegestaan om op de grond kleine objecten zoals een blokhut te plaatsen, dat is afhankelijk van de gemeente. Voor doeleinden zoals bebouwing is landbouwgrond niet geschikt tenzij het wijzigt naar bouwgrond.
Wat kost grond met agrarische bestemming?
De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het eerste kwartaal van 2020 uitgekomen op 64.400 euro per hectare. Dat is vrijwel gelijk aan de prijs in het vierde kwartaal van 2019, maar 4 procent hoger dan de gemiddelde prijs van 61.900 euro per hectare over heel 2019.
Wat mag je op agrarische grond bouwen?
Een woning dient altijd gebouwd te worden binnen het bouwvlak, uw perceel heeft geen bouwvlak. Daarnaast heeft uw perceel geen woonbestemming, maar een agrarische bestemming. Een wijziging van het bestemmingsplan is noodzakelijk. Deze wijziging is een bevoegdheid van de gemeente.
Wat mag ik op agrarische grond?
Wie kan beroep instellen tegen bestemmingsplan?
Beroep instellen Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De gemeente geeft in de bekendmaking van het vaststellingsbesluit aan in welke periode u beroep kunt instellen.
Wie kan er bezwaar maken tegen omgevingsvergunning?
U kunt alleen bezwaar maken als u belanghebbende bent. U woont bijvoorbeeld direct naast uw buren, of u kijkt uit op de plek waar gebouwd wordt. U hoeft geen bezwaar te maken als u al een zienswijze stuurde naar de gemeente. U kunt dan meteen naar de bestuursrechter.
Kan de gemeente een bestemmingsplan wijzigen?
De gemeente kan een bestemmingsplan herzien. Bijvoorbeeld als het beleid verandert. Als de gemeente dat doet, kan dat ineens botsen met uw plannen om te bouwen of verbouwen. U kunt eerst aan de gemeente vragen of u mag afwijken van het bestemmingsplan.
Hoe lang duurt het wijzigen van een bestemmingsplan?
Bestemmingsplanprocedure. De procedure voor het bestemmingsplan wordt op basis van het Besluit ruimtelijke ordening, de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Awb doorlopen. De doorlooptijd, zonder voortraject, is op basis van de wettelijke termijnen 26 tot 31 weken.