Wie mogen geen bloed doneren?

Wie mogen geen bloed doneren?

Voldoe je aan een van de volgende criteria dan kun je helaas geen bloed geven: je hiv-positief bent of aids hebt. je drager van het hepatitis B- of hepatitis C-virus bent. je ooit drugs hebt gespoten.

Kan ik overal bloed doneren?

Als je een oproep hebt ontvangen, dan kun je bij elke locatie bloed geven. Wel zo makkelijk! Neem je oproep en een geldig identificatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs) mee. Een kopie of foto hiervan is niet toegestaan.

Hoe kan ik bloed geven?

Op de website van Sanquin kun je je aanmelden als bloeddonor. Je kunt je alleen aanmelden als tussen de 18 en 65 jaar bent en zwaarder bent dan 50 kilo. Daarnaast moet je voldoen aan een aantal andere medische voorwaarden. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.

Wat wordt gecontroleerd bij bloeddonatie?

Bij het analyseren van bloedstalen bepalen we de bloedgroep en het aantal van de verschillende types bloedcellen. We testen alle bloedstalen ook op de aanwezigheid van hiv, hepatitis B en C en syfilis. Bij een afwijkend testresultaat brengen we de donor schriftelijk op de hoogte.

Waarom geen bloed doneren na zwangerschap?

Als je zwanger bent, mag je helaas geen bloed of plasma doneren. Dat mag pas 6 maanden na het einde van je zwangerschap. De maanden beginnen te tellen na je bevalling, miskraam of abortus.

Wat gebeurt er als je geen bloed hebt?

In het kort. Bij bloedarmoede zit er te weinig hemoglobine in het bloed. Het bloed kan dan te weinig zuurstof naar de lichaamscellen brengen. Dit kan klachten geven, zoals moe zijn, duizeligheid, het gevoel hebben dat u flauwvalt of snel kortademig worden.

Kan je bloed doneren met een tattoo?

Gelukkig wel, anders zouden er heel veel donors afvallen. Alleen bij een tattoo of piercing die net gezet is, moeten we geduldig zijn. 4 maanden na het plaatsen of bewerken van een tattoo of piercing mag je bloed of plasma doneren.

Hoe lang last Na bloed doneren?

Het lichaam gaat na afname weer nieuw bloed maken. Het volume van het bloedplasma is na ongeveer 12 uur weer op het oude peil, het bloedplasma en de bloedplaatjes zijn binnen enkele dagen aangevuld, de rode bloedcellen zijn na enkele weken vervangen, en het ijzergehalte is na circa twee maanden hersteld.

Hoe snel vult bloed aan?

Wat onderzoekt Sanquin?

Bij ons staat veiligheid voor patiënten en donors voorop. Daarom testen we elke donatie je bloed op infectieziekten en stellen we medische vragen om bepaalde risico’s in te schatten. Op die manier voorkomen we dat we besmet bloed geven aan patiënten waar ze nog zieker van worden.

Waar wordt plasma op getest?

‘Plasma, aferese, vers bevroren, 4 maanden, 2x getest’ bevat normale gehaltes van stabiele stollingsfactoren, proteaseremmers, immunoglobulinen en albumine.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven