Heb ik recht op geld van de staat?

Heb ik recht op geld van de staat?

Uw gemeente kan u op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld met algemene bijstand wanneer u niet genoeg geld heeft om in uw levensonderhoud te voorzien. Heeft u al langere tijd een laag inkomen? Dan kunt u met de individuele inkomenstoeslag misschien een aanvulling krijgen van uw gemeente.

Heb ik recht op zorgtoeslag 2021?

Vanaf de maand nadat je 18 jaar bent geworden, heb je recht op zorgtoeslag. Als je jonger bent, ben je gratis meeverzekerd met je ouders. De maximale zorgtoeslag in 2021 is voor alleenstaanden €107 en voor partners €207 per maand.

Waar heb je recht op geld?

Er zijn veel wettelijke regelingen voor toeslagen en kortingen. Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of het kindgebonden budget. Of jij recht hebt op deze toeslagen hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Bekijk of je recht hebt op één van de toeslagen.

Hoeveel spaargeld mag je hebben voor zorgtoeslag 2021?

Hoeveel vermogen mag ik hebben voor zorgtoeslag?

Jaar Maximaal vermogen zonder toeslagpartner Maximaal vermogen samen met toeslagpartner
2021 € 118.479 € 149.819
2020 € 116.613 € 147.459
2019 € 114.776 € 145.136
2018 € 113.415 € 143.415

Waar heb ik recht op bij bijstandsuitkering?

U heeft recht op een algemene bijstandsuitkering als u voldoet aan de voorwaarden. En niet genoeg inkomen of vermogen heeft om in uw levensonderhoud te voorzien. En ook niet in aanmerking komt voor een andere voorziening of uitkering.

Waar heb ik recht op als alleenstaande moeder 2021?

Verdien je als alleenstaande moeder minder dan 21.500 euro per jaar, dan heb je recht op 107 euro zorgtoeslag per maand. Hiermee komt de belastingdienst je tegemoet in de kosten van je zorgverzekering (en dus ook in die van je kinderen).

Heb ik nog recht op mijn zorgtoeslag?

Voorwaarden zorgtoeslag U heeft een Nederlandse zorgverzekering. U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning. Uw eventuele toeslagpartner heeft ook de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning. Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog.

Waar heb je recht op toeslagen?

Welke toeslag je krijgt is afhankelijk van je situatie.

  • Zorgtoeslag. Iedereen van 18 jaar of ouder kan misschien een bijdrage krijgen in de kosten voor zijn (Nederlandse) zorgverzekering.
  • Huurtoeslag.
  • Kinderopvangtoeslag.
  • Kindgebonden budget.
  • Waarschuwing aanvragen toeslag.

Waar heb je recht op als alleenstaande?

Je hebt recht op het volledige kindgebonden budget als jij en je toeslagpartner maximaal 20.941 euro per jaar verdienen. Bij een hoger inkomen krijg je geen, of een lagere tegemoetkoming. Alleenstaande ouders krijgen maximaal 3.139 euro per jaar extra aan kindgebonden budget.

Heeft vermogen invloed op zorgtoeslag?

Heb ik recht op toeslag als ik vermogen heb? Ja. Maar als uw vermogen hoger is dan een bepaald bedrag, kunt u géén huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Voor kinderopvangtoeslag is er geen maximaal vermogen.

Hoeveel spaargeld mag je hebben voor zorgtoeslag 2022?

Wat mag u in 2022 maximaal verdienen om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen? Bent u alleenstaand en verdient u niet meer dan € 32.500 dan heeft u recht op zorgtoeslag. U mag dan niet meer dan € 118.479 aan spaargeld bezitten (vermogen).

https://www.youtube.com/watch?v=40y26urYM-M

Met een laag inkomen heeft u mogelijk recht op steun vanuit de Rijksoverheid en uw gemeente. Bijvoorbeeld middels toeslagen, (bijzondere) bijstand, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, of een kindpakket(bijvoorbeeld een tegoedbon voor zwemles). Welke hulp u kunt krijgen hangt af van uw situatie.

Waar kan ik zien hoeveel toeslag ik terug moet betalen?

U moet toeslag terugbetalen omdat u te veel voorschot hebt ontvangen.

Wie vallen onder de Toeslagenaffaire?

De toeslagenaffaire (ook wel kinderopvangtoeslagaffaire of toeslagenschandaal) is een Nederlandse politieke affaire als gevolg van onterechte fraudeverdenkingen met kinderopvangtoeslagen en de strenge terugvorderingen bij fouten. Vanaf 2017 kreeg de affaire in toenemende mate aandacht.

Welke schulden worden kwijtgescholden Toeslagenaffaire?

In juni 2021 is gestart met het kwijtschelden van publieke schulden. Ouders die gedupeerd zijn en al minimaal € 30.000 hebben gekregen, krijgen als eerste een brief. Hebt u tussen 26 mei en 30 juni € 30.000 gekregen, dan krijgt u deze brief 21/22 juli. Krijgt u later € 30.000, dan krijgt u de brief ook later.

Waar kan ik financiele hulp krijgen?

Komt u er zelf niet uit, dan kunt u hulp vragen bij de gemeente waar u woont. Kijk op de website van uw gemeente waar u zich het beste kunt melden. De gemeente helpt u met bijstand voor zelfstandigen (Bbz) en/of schuldhulpverlening. Mogelijk komt u in aanmerking voor een Bbz-krediet waarmee u uw schuld kan afbetalen.

Wat als je teveel toeslag krijgt?

Als u te veel toeslag heeft ontvangen, moet u toeslag terugbetalen. U krijgt dan een ’terugvorderingsbeschikking’ en een acceptgiro van de Belastingdienst. Kunt u het bedrag niet in één keer terugbetalen? Dan kunt u in maandelijkse termijnen betalen.

Hoe kan ik mijn belastingschuld zien?

Nieuwe manieren om overzicht belastingschulden op te vragen

  1. Via de bestellijn van de Belastingdienst: 0800-0230107.
  2. Bij een schuldenoverzicht van meerdere klanten is het raadzaam om dat te doen via e-mail: schuldoverzicht_bijzonder_uitstel@belastingdienst.nl.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven