Inhoudsopgave
Is een aanvullende verzekering nodig bij zwangerschap?
Je bent volgens de wet verplicht om een basispakket van je zorgverzekering te hebben. Veel kosten rondom je zwangerschap worden vergoed vanuit deze basisverzekering. Voor een aantal kosten moet je nog een eigen risico of eigen bijdrage betalen. Een aanvullende verzekering kan deze kosten vergoeden..
Welke aanvullende verzekering zwangerschap?
Ben je zwanger, dan is het goed om te weten welke zorgkosten je basisverzekering precies dekt. Verloskundige zorg zit in het basispakket van je zorgverzekering. Denk hierbij aan afspraken bij de verloskundige tijdens je zwangerschap, verloskundige hulp bij de bevalling en kraamzorg.
Welke zorgverzekering zwanger 2021?
United Consumers biedt de beste zorgverzekering 2021 voor zwangerschap. Dat wil zeggen dat zij een zeer uitgebreid pakket biedt tegen een scherpe premie. Dit pakket heet “United Consumers Aanvullend ZorgZeker 2 pakket“. Het pakket dekt de meeste kosten rondom een zwangerschap.
Welke hulp krijg je tijdens de zwangerschap?
Kraamzorg is de zorg die nodig is bij en na de geboorte, zoals het assisteren bij de bevalling, verzorging van moeder en baby en het monitoren van de gezondheid van moeder en baby. Bij een thuisbevalling kan de kraamverzorgster ook huishoudelijke taken overnemen.
Welke verzekering vergoed bevalling?
Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Als je in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak moet je een eigen bijdrage betalen. Je kan deze eigen bijdrage aanvullend verzekeren.
Wat zit er allemaal in een kraampakket?
Het kraampakket is een doos met medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling. Het kraampakket moet zeker 6 weken voor de uitgerekende datum in huis zijn.
Welke Echos krijg je vergoed?
Tijdens de zwangerschap krijg je standaard twee echo’s aangeboden: de termijnecho en de twintigwekenecho, ook wel Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd. Deze echo’s worden beide vergoed door de zorgverzekeraar en gaan niet van je eigen risico af.
Wat kost een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie 2021?
Kosten bevalling ziekenhuis Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Als je in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak moet je een eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt in 2021 €369,40.
Wat kost kraamzorg 2021?
Voor kraamzorg thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage van 4,70 euro per uur (2022). Voor kraamzorg in het ziekenhuis (zonder medische noodzaak) geldt een eigen bijdrage van 19 euro per dag (voor het kind) en 19 euro per dag (voor de moeder).
Wat moet je aanvragen als je zwanger bent?
De belangrijkste zaken per maand van je zwangerschap
- Maand 1: Kies een verloskundige.
- Maand 2: Check je zorgverzekering.
- Maand 3: Regel kraamzorg.
- Maand 4: Zwangerschapsverlof.
- Maand 5: Uitzet en geboortekaartje.
- Maand 6: Kinderopvang.
- Maand 7: Je kind erkennen.
- Maand 8: Verzekeringen checken.
Wat moet je regelen als je zwanger bent?
Schrijf je baby bij op je zorgverzekering en regel de kinderbijslag (je krijgt hier bericht over van de SVB). Wijs een voogd aan voor je baby. Geef na een ziekenhuisbevalling de geboortegegevens door aan het kraambureau. Regel de geboorteaangifte.
Wat zijn de kosten om in het ziekenhuis te bevallen?
Kosten bevalling ziekenhuis Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Als je in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak moet je een eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt in 2021 €369,40. Je kan deze eigen bijdrage aanvullend verzekeren.