Hoeveel kun je aankomen met een trage schildklier?

Hoeveel kun je aankomen met een trage schildklier?

Bij mensen met een trage schildklier staat de energiestofwisseling op een lager pitje, legt Mireille Serlie, internist-endocrinoloog van het AMC uit. “Hierdoor ligt de caloriebehoefte lager dan normaal. Bij eenzelfde hoeveelheid calorie-inname zullen mensen met een lager verbrandingsniveau dus iets aankomen.

Wat kun je doen tegen een langzaam werkende schildklier?

Een te langzaam werkende schildklier is goed te behandelen met medicijnen met schildklierhormonen. U merkt pas na een paar weken dat de medicijnen helpen. Het kan een paar maanden duren tot er weer genoeg schildklierhormoon in uw bloed is. Meestal verdwijnen de klachten dan helemaal.

Wat eten bij trage schildklier?

Gezonde vetten dragen bij aan een goede schildklierfunctie. Één goede eetlepel per dag en je hebt al een groot deel binnen van wat je nodig hebt! Volkorenproducten – Zoals volkorenpasta, brood en rijst. Behalve een goede bron van vezels, bevatten ze alle mineralen die schildklierhormonen zo graag gebruiken.

Kan je van schildklier afvallen?

De schildklier maakt een hormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat uw lichaam energie maakt uit eten (dit heet stofwisseling). Als de schildklier te snel werkt, krijgt u te veel van dit hormoon. U kunt last hebben van hartkloppingen, zweten, afvallen en een onrustig gevoel.

Kan een trage schildklier herstellen?

Er bestaat geen medicijn dat de schildklier kan genezen. Het maakt niet uit of het tekort ontstaan is door de ziekte van Hashimoto, door een schildklieroperatie of door behandeling met radioactief jodium, de behandeling is hetzelfde. Je moet je hele leven schildklierhormoon gebruiken.

Waarom kom je aan bij trage schildklier?

In negentig procent van de gevallen is de ziekte van Hashimoto de oorzaak van een traag werkende schildklier. Bij deze auto-immuunziekte is er sprake van een chronische ontsteking van de schildklier. De ontsteking ontstaat doordat het lichaam antistoffen tegen de schildklier heeft aangemaakt.

Kan een schildklier pijn doen?

Typische klachten/symptomen zijn: een gezwollen en pijnlijke schildklier. pijn die uitstraalt naar de kaakhoeken en/of naar één of beide oren. koorts.

Wat heeft invloed op de schildklier?

De schildklier produceert belangrijke hormonen: thyroxine en T3. Deze hormonen regelen uw stofwisseling – met andere woorden: hoe uw lichaam energie haalt uit het voedsel dat u eet. Als uw schildklier niet goed werkt, gebruikt uw lichaam de energie langzamer of sneller dan zou moeten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven