Wat helpt tegen een overbeet?

Wat helpt tegen een overbeet?

We gebruiken een blokbeugel om een overbeet op te lossen. Je hebt een overbeet wanneer je onderkaak meer naar achteren staat dan je bovenkaak. Hierdoor steken de tanden in de bovenkaak vaak vooruit. Er bestaan verschillende soorten blokbeugels, namelijk een twinblock en een activator.

Waardoor komt een overbeet?

Door de te korte bovenkaak ontstaat een onderbeet. Deze afwijkende stand van het gebit wordt geaccepteerd als rasstandaard. Ook zijn er hondenrassen ontstaan met een te lange bovenkaak (maxillair prognatisme), waardoor een een overbeet ontstaat.

Wat is een normale overbeet?

Indien de onderste snijtanden de bovenste overlappen, spreekt men van een onderbeet. Normaal gesproken wordt de overbeet aangegeven in percentages. Een normale overbeet van een volwassen persoon bedraagt drie tot vijf millimeter, of ongeveer 20 tot 30 procent van de hoogte van de bovenste centrale snijtanden.

Wat zijn de gevolgen van een overbeet?

Wanneer u een overbeet heeft, hebben uw tanden en kiezen niet de juiste verhouding met de kaken. De boventanden staan iets over de ondertanden heen, waardoor de tanden niet mooi op elkaar aansluiten. Een (grote) overbeet kan ervoor zorgen dat u moeite heeft met spreken of met kauwen.

Hoe erg is een overbeet?

Een overbeet van 3 tot 5 millimeter (ca. 20-30% van de hoogte van de grote voortanden) is normaal. Is de overbeet groter en ondervindt iemand daar hinder van, dan kan een beugel de kaakstand niet meer beïnvloeden omdat de kaken volgroeid zijn. Er is dan een chirurgische kaakcorrectie nodig.

Hoe krijg je je tanden recht zonder beugel?

Je wil graag je tanden rechtzetten, maar je hebt geen zin om blokjes te dragen? Dan kunnen de aligners van Invisalign een oplossing bieden. Maak kennis met dit uitneembaar en quasi onzichtbaar alternatief voor blokjes!

Hoe lang duurt overbeet?

De eerste paar dagen kun je best last hebben van een nieuwe beugel. De tanden kunnen dan een ’trekkerig’ gevoel geven, zeker tijdens het eten. De reactie hangt ook een beetje af van de ernst van de scheefstand van de tanden. Meestal verdwijnt de pijn binnen een week.

Hoe erg is overbeet?

Overbeet is een pathologie die wordt gekenmerkt door de boventanden die ver voor de ondertanden staan. De patiënt bijt slecht, iets wat soms zeer merkbaar is, maar andere keren is het zeer licht en nauwelijks merkbaar.

Hoelang beugel overbeet?

Hoelang je een beugel moet dragen bij een overbeet is afhankelijk van je gebitsafwijking. De arts adviseert je hoelang je de beugel per dag moet dragen zodra deze is geplaatst. Het is voor de voortgang van de behandeling belangrijk dat je dit advies opvolgt.

Kan een Nachtbeugel je tanden weer recht zetten?

Het is dan ook niet aan te raden om de retentie beugel een paar nachten achtereenvolgens uit te laten. Met een nachtbeugel kunnen tanden en kiezen niet opnieuw rechtgezet worden.

Hoe krijg ik mijn voortanden recht?

Scheve tanden kunnen tevens verholpen worden met een nauwelijks zichtbare beugel. Invisalign is een methode waarbij dunne transparante bitjes elke twee weken opnieuw worden aangebracht. Deze hebben steeds een kleine wijziging waardoor de tanden uiteindelijk recht komen te staan.

Hoe lang duurt een overbeet?

Hoe lang duurt orthodontie? In de meeste gevallen duurt een beugelbehandeling zo’n twee tot drie jaar, in sommige gevallen kan dit iets korter. Na de actieve beugelbehandeling volgt een retentieperiode om te voorkomen dat er verschuivingen in het gebit optreden.

Wat te doen bij een onderbeet?

Te grote onderkaak

  1. Onderbeet. Wanneer je onderkaak verder uitsteekt dan je bovenkaak, kan een kaakcorrectie uitkomst bieden.
  2. Beugelbehandeling. Bijna altijd krijg je voor de ingreep eerst een beugelbehandeling.
  3. Operatie bij Kaakchirurg.
  4. Kaakdelen aansluiten.
  5. Draadjes of schoefjes.
  6. Herstellen.

Welke beugel bij kleine overbeet?

Een blokbeugel is een uitneembare beugel die ervoor zorgt dat je kaken recht worden gezet, zodat je beter kunt kauwen, praten en je mond kunt sluiten. De blokbeugel wordt vaak gebruikt wanneer je onderkaak te ver naar achteren staat waardoor je een ‘overbeet’ hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven