Heeft technische werkloosheid invloed op vakantiegeld?

Heeft technische werkloosheid invloed op vakantiegeld?

De dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona van de uitzendkrachten worden door de RJV gelijkgesteld voor de dagen jaarlijkse vakantie en voor het wettelijk vakantiegeld in 2021 zoals voor de andere werknemers (zie vraag FAQ: “Ik ben in tijdelijke werkloosheid geweest wegens overmacht door corona in 2020.

Hoeveel vakantiedagen RVA?

Als volledig werkloze hebt u recht op 24 dagen (zaterdagen inbegrepen) of 4 weken vakantie per jaar. De vakantiedagen die reeds werden opgenomen tijdens een arbeidsperiode zijn hierbij inbegrepen. In principe ontvangt u werkloosheidsuitkeringen voor de vakantiedagen die u tijdens uw werkloosheid neemt.

Hoe lang op vakantie met WW?

Als u een WW-uitkering heeft, heeft u per jaar 20 vakantiedagen. U krijgt tijdens de vakantie uw uitkering doorbetaald.

Heeft economische werkloosheid invloed op vakantiedagen?

Intussen stelde de overheid de dagen tijdelijke werkloosheid ten gevolge van corona in 2020 gelijk aan gewerkte dagen voor de berekening van vakantiegeld en vakantiedagen. Voor de dagen van tijdelijke werkloosheid ten gevolge van corona in 2021 is (nog) geen gelijkstelling voorzien.

Heeft technische werkloosheid invloed op eindejaarspremie?

Welke afwezigheden zijn gelijkgesteld? Dat zijn – op een paar toevoegingen na – de afwezigheden die gelijkgesteld zijn voor de vakantiewetgeving. Met andere woorden: tot en met 31 december 2020 leiden periodes van tijdelijke werkloosheid ook tot opbouw van een eindejaarspremie.

Welke dagen zijn gelijkgesteld voor vakantiegeld?

Niet alleen effectief gewerkte dagen komen in aanmerking voor de berekening van de vakantieduur. Ook heel wat inactiviteitsdagen zoals ziekte, moederschapsverlof, vaderschapsverlof, aanvullende vakantie, jeugdvakantie, … worden met effectief gewerkte dagen gelijkgesteld.

Hoeveel vakantiedagen moet je opnemen?

Het maximaal aantal wettelijke vakantiedagen waarop u recht kunt hebben, is vastgesteld op 24 werkdagen per jaar bij een tewerkstelling in het zesdagenweekstelsel of 4 weken vakantie per jaar in eender welk regime….

Arbeidsdagen Vakantiedagen
192 tot 201 16
182 tot 191 15
163 tot 181 14
154 tot 162 13

Hoeveel bedraagt seniorenvakantie?

De seniorvakantie-uitkering bedraagt 65% van uw theoretisch brutoloon voor de eerste maand tijdens dewelke u seniorvakantie neemt, begrensd tot 2.443,68 euro per maand (geïndexeerd bedrag). Het maximumbedrag is dus gelijk aan61,09 euro, gerekend in de zesdagenweek.

Hoeveel vakantiedagen bij het UWV?

Vakantie en een WW-uitkering U heeft recht op maximaal 20 vakantiedagen per kalenderjaar. Als u binnen 1 jaar de AOW-leeftijd bereikt, dan heeft u recht op maximaal 65 dagen.

Hoeveel vakantiedagen Ziektewet UWV?

Het aantal vakantiedagen hangt af van uw situatie en het moment waarop uw uitkering begint: U heeft recht op maximaal 20 vakantiedagen per jaar.

Heeft economische werkloosheid invloed op eindejaarspremie?

De bediende wiens contract werd geschorst omwille van economische werkloosheid zal dus enkel een volledige eindejaarspremie ontvangen indien de CAO betreffende de toekenning van de eindejaarspremie (of de CAO of het ondernemingsplan tot invoering van de economische werkloosheid) deze gelijkstelling toestaat.

Heb ik recht op vakantiegeld bij werkloosheid?

Als volledig werkloze heb je ieder jaar recht op 24 dagen vakantie, zaterdagen inbegrepen. De vakantiedagen die je dit jaar eventueel al opnam toen je nog werkte zijn hierin meegeteld. Voor de vakantiedagen gedekt door vakantiegeld krijg je geen werkloosheidsuitkering.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven