Kun je een hypotheek krijgen met een intentieverklaring?

Kun je een hypotheek krijgen met een intentieverklaring?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt terwijl je een tijdelijk contract hebt, vraagt de bank je om een intentieverklaring. Met deze verklaring geeft jouw werkgever aan dat zij van plan zijn om je een vast contract aan te bieden. Hierdoor heeft je bank zekerheid waardoor ze een hypotheek kunnen (en durven) geven.

Kun je een hypotheek krijgen met een tijdelijk contract?

Huis kopen met een tijdelijk contract? Ook als je een tijdelijk contract hebt, bijvoorbeeld een jaarcontract, kun je bij ons onder voorwaarden een hypotheek krijgen. Als je een werkgeversverklaring met intentieverklaring hebt, dan behandelen we je aanvraag alsof je een vast contract hebt.

Hoeveel hypotheek met tijdelijk contract?

Geldverstrekkers hanteren altijd twee grenzen voor de bepaling van een maximale hypotheek, of je nu in loondienst bent of niet. Ten eerste mag je in 2021 maximaal 100 % van de woningwaarde financieren met een hypotheek.

Wat als je geen intentieverklaring krijgt?

Het kan weleens voorkomen dat werkgevers geen intentieverklaring willen verstrekken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw werkgever nog niet weet of het wel mogelijk is om jou in vast dienstverband te nemen. Je werkgever is niet verplicht om een intentieverklaring in te vullen.

Kun je een hypotheek krijgen als je voor een uitzendbureau werkt?

Met een perspectiefverklaring kunt u als uitzendkracht een hypotheek afsluiten. De verklaring laat zien dat u voldoende mogelijkheden heeft om in de toekomst aan het werk te blijven. Om dat te kunnen bepalen, kijkt het uitzendbureau naar: Uw opleiding.

Wat kun je met een intentieverklaring?

Wat is een intentieverklaring? Met een intentieverklaring verklaart je werkgever voornemens te zijn om jouw tijdelijke contract bij het aflopen om te zetten naar een vast contract. Dit biedt extra zekerheid voor de hypotheekverstrekker.

Kun je een huis kopen met een jaarcontract?

De huidige arbeidsmarkt is enorm in beweging en de hypotheekmarkt heeft zich hierop aangepast. We wisselen tegenwoordig vaak van baan of werken als flexwerker en op basis van flexibele contracten. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om ook met een jaarcontract een hypotheek af te sluiten.

Wat voor contract heb je nodig voor een hypotheek?

Je hebt geen vast contract meer nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd of een flexibel contract hebt, kun je met een intentieverklaring van je werkgever ook een hypotheek krijgen. Een intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring.

Hoeveel hypotheek intentieverklaring?

Wilt u uw maximale hypotheek berekenen? Om dit te berekenen moet u uitgaan van uw bruto jaarinkomen. Als u een vast contract heeft mag u het structurele bruto jaarsalaris gebruiken om uw maximale hypotheek te berekenen. Dat betekent dat u eventuele niet-structurele bonussen en toeslagen hierin niet mee mag nemen.

Kan je met 1 jaar contract huis kopen?

Wat als je geen werkgeversverklaring krijgt?

Als zzp’er of ondernemer. Als zzp’er of ondernemer ben je natuurlijk niet in loondienst en kun je ook geen werkgeversverklaring aanvragen. In dat geval bekijkt de hypotheekaanbieder de jaarcijfers van jouw bedrijf van de afgelopen drie jaar. In veel gevallen kun je dan een inkomensverklaring voor ondernemers aanvragen.

Kan je een huis kopen zonder vast contract?

Ja, je kunt ook een hypotheek zonder vast contract afsluiten. Je mogelijkheden hangen af van je persoonlijke situatie. Welk soort contract je hebt, speelt hierbij een belangrijke rol, net als een intentieverklaring.

Kan ik een huis kopen met een tijdelijk contract?

Ook als je geen vast contract hebt, bijvoorbeeld als je een jaarcontract hebt, kun je een hypotheek afsluiten. Je mogelijkheden hangen af van je persoonlijke situatie. Welk soort contract je hebt, speelt hierbij een belangrijke rol, net als een intentieverklaring.

Kan ik een hypotheek krijgen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht of flexwerker heb je geen contract bij het bedrijf waar je werkt, maar bij een uitzendbureau. Wil je een hypotheek afsluiten, dan kijkt de bank, net als bij een tijdelijk contract, naar jouw inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

Wat een intentieverklaring precies is In een intentieverklaring zegt je werkgever dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zult krijgen. Onder voorwaarde dat jij je werk goed blijft doen en de situatie van het bedrijf niet verandert. De verklaring geeft namelijk geen recht op een vast contract.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder intentieverklaring?

Je hebt alleen een intentieverklaring nodig als je een hypotheek wilt aanvragen, maar geen vast contract hebt. Je hebt een tijdelijk of flexibel contract als je uitzendwerk of seizoenswerk doet of als je een nulurencontract of een oproepcontract hebt.

Kun je een hypotheek krijgen zonder inkomen?

Indien u geen werk hebt is het vaak onmogelijk om een hypotheek te verkrijgen. U hebt dan immers geen inkomen uit loon of ander werk. Het kan voorkomen dat u de lasten van de hypothecaire lening niet kan betalen. Geldverstrekkers vinden het dan een te groot risico om erop te vertrouwen dat u snel weer werk krijgt.

Waar moet een intentieverklaring aan voldoen?

De intentieverklaring moet worden ingevuld door één en dezelfde persoon, werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Het formulier moet worden ingevuld met dezelfde kleur inkt. Er mogen geen fouten in het formulier staan, anders moet er een nieuwe verklaring worden ingevuld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven