Heb ik als interim recht op eindejaarspremie?

Heb ik als interim recht op eindejaarspremie?

Heb ik recht op een eindejaarspremie? Om recht te hebben op een eindejaarspremie moet u als uitzendkracht tijdens de referteperiode, in het stelsel van de vijfdaagse werkweek, minstens 65 dagen ofwel 494 uren hebben gewerkt. Wie in een zesdaagse werkweek werkt, moet minstens 78 dagen (of 494 uren) hebben gepresteerd.

Wie betaald eindejaarspremie bij interim?

Het is het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten dat jouw eindejaarspremie toekent. Dat fonds wordt beheerd door werkgevers en vakbonden uit de uitzendsector. Je vindt het Sociaal Fonds in de Havenlaan 86C bus 330, 1000 Brussel, telefoon 02-203 60 95 (tussen 9 en 12 uur) of via contact.

Hoeveel bedraagt eindejaarspremie uitzendkrachten?

De bruto-eindejaarspremie bedraagt 8,33% van het brutoloon dat je als uitzendkracht verdiend hebt in de referteperiode. Van dat bedrag wordt 13,07% afgehouden voor de sociale zekerheid en 23,22% voor de bedrijfsvoorheffing. De netto-eindejaarspremie bedraagt dus nog ongeveer 63% van de brutopremie.

Heb ik recht op maaltijdcheques als interim?

Als uitzendkracht krijg je niet altijd maaltijdcheques. Maar als de vaste werknemers in het bedrijf maaltijdcheques krijgen, heb jij daar ook recht op. Soms zijn daar voorwaarden aan verbonden en die gelden ook voor jou. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat maaltijdcheques pas na drie maanden anciënniteit worden toegekend.

Hoe weet je of je recht hebt op een eindejaarspremie?

Als je contract wordt beëindigd voor het einde van het jaar heb je normaalgezien recht op je eindejaarspremie. Die wordt berekend op basis van de periode waarin je in datzelfde jaar hebt gewerkt. In de meeste sectoren is dit recht gewaarborgd als je ontslagen wordt door de werkgever.

Heb ik als uitzendkracht recht op eindejaarsuitkering?

Uitzendkrachten hebben recht op dezelfde beloning als personeel dat rechtstreeks voor de inlenende organisatie werkt. Dat betekend dat een uitzendkracht niet automatisch recht heeft op een dertiende maand uitkering als hij bij een bedrijf werkt waar het overige personeel deze uitkering of vergoeding wel krijgt.

Wie betaald de eindejaarspremie?

De eindejaarspremie of ‘dertiende maand’ is een bonus die de werkgever in geld uitbetaalt aan de werknemer. Aangezien de eindejaarspremie deel uitmaakt van het loon, moet je er ook belastingen en sociale zekerheidsbijdragen op betalen. De eindejaarspremie is géén wettelijke verplichting voor je werkgever.

Wie heeft recht op syndicale premie?

Een syndicale premie is een tegemoetkoming die gedeeltelijk de kosten dekt van het lidmaatschap bij een vakbond en wordt via de vakbond uitbetaald en wordt daarom alleen toegekend aan werknemers die aangesloten zijn bij een erkende vakbond.

Hoeveel bedraagt syndicale premie ABVV?

Bedrag: de syndicale premie bedraagt 135,00 € voor een volledige tewerkstelling gedurende het refertejaar (11,25 € per maand). Modaliteiten: Het Sociaal Fonds verzendt een attest (samen met een attest eindejaarspremie) aan elke werknemer in de loop van de maand december.

Hoe lang duurt uitbetaling eindejaarspremie?

De meeste bedrijven moeten hun eindejaarspremie betalen vóór 31 december en vaak gebeurt dat samen met het maandelijksloon of net ervoor. Ergens in de twee laatste weken van december mag je de uitbetaling dus verwachten.

Is maaltijdcheques verplicht?

Zijn maaltijdcheques verplicht? Als extralegaal voordeel zijn maaltijdcheques in principe geen verplichting (bij sommige Paritaire Comités is dat wel het geval). Neem gerust contact met ons op om na te gaan of de toekenning van dit voordeel een verplichting is binnen uw PC.

Hoeveel trekt interim af?

De fiscale wetgeving verplicht uitzendkantoren om bedrijfsvoorheffing in te houden op het loon. De ingehouden belasting op het loon voor interimkrachten kan tot het wettelijke minimum (11,11%) oplopen. Als het uitzendbedrijf die minimale afhouding toepast, hou je hierdoor een hoger nettoloon over dan vaste werknemers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven