Welke filters voor regenwater?

Welke filters voor regenwater?

UV-filters en omgekeerde osmose kunnen gekozen worden om het regenwater tot een nog hogere kwaliteit te zuiveren. Dat is niet nodig voor poetsen, toiletspoeling of de wasmachine.

Wat is een Regenwaterfilter?

Regenwaterfilters filteren het regenwater zodat je het water kan gebruiken voor de wasmachine, het besproeien van de tuin of voor het doorspoelen van het toilet. Hierdoor kan je heel wat geld besparen en draag je jouw steentje bij aan het milieu.

Waar filter plaatsen bij Regenwaterfilter?

Hoe moet ik de regenwaterfilter plaatsen? De filter moet steeds geplaatst worden in een horizontale leiding met de bokalen naar beneden gericht. Het is handig dat u voor en na de filter een afsluitkraan plaatst zodat de filterelementen gemakkelijk kunnen vervangen worden.

Wat is een Filterput?

De filterput dient om het regenwater te zuiveren vooraleer het in de regenput terecht komt. De filterput bestaat uit 3 kamers, gescheiden met 2 tussenschotten. De eerste kamer doet dienst als grofvuilcompartiment voor zand en bladeren.

Hoe best regenwater filteren?

Om regenwater te filteren heb je specifieke waterfilters nodig. Het water dat je hiermee filtert, is bedoeld om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen, voor wasmachinegebruik, tuinirrigatie en om je tuin te sproeien. Daar heb je immers geen drinkwater voor nodig.

Hoe vaak filters regenwater vervangen?

Regenwaterfilter vervangen Hoe vaak het reinigen of vervangen van de regenwaterfilters dient te gebeuren, hangt af van hoeveel regenwater je verbruikt. Algemeen raden we aan om dit zeker om de 6 à 10 maanden te doen, maar staar je hier zeker niet op blind.

Hoe werkt een Regenwaterfilter?

Hoe werkt het? Het opgevangen water van het dak stroomt in de filter. Het vuil stroomt langs de filterkorf verder naar beneden via het afvoerkanaal. Het gefilterde water stroomt horizontaal naar uw watertank.

Hoe werkt een Infiltratieput?

Infiltratieputten zijn buizen die verticaal in de grond geplaatst worden om regenwater in de bodem te laten zakken. De buis is open aan de onderzijde en heeft vaak ook sleuven aan de zijkanten waardoor het water kan wegstromen. Infiltratieputten worden ook wel zinkputten of zakputten genoemd.

Welke filter voor grondwater?

Optimix voor grondwater met ijzer en veel kalk Voor grondwater met te veel ijzer én hoge kalkwaarden (en eventueel ook andere verontreinigingen), is een grondwaterfilter met Optimix als filtermedium de meest geschikte oplossing.

Waar Regenwaterpomp plaatsen?

Altijd pomp plaatsen in de regenwaterput Wij adviseren steeds om de pomp in de regenwaterput zelf te plaatsen en niet bijvoorbeeld in een kelder of een andere plaats van de woning.

Hoe put boren voor grondwater?

Boor altijd diep genoeg, ver onder de grondwaterspiegel om te voorkomen dat je pomp straks je bron droog trekt. In het gat druk je een liefst dikwandige pvc-buis waarin je over de onderste halve meter eerst gaatjes boort, zodat je het effect van een zeef krijgt.

Hoe werkt een Putboring?

Bij een putboring voor het gebruik van grondwater wordt er eerst een put op een bepaalde diepte geboord, afhankelijk van de bestemming van het grondwater. In deze put wordt een PVC stijgbuis en PVC filterbuis met PVC peilfilter geplaatst. Deze putboring wordt ook wel filterput of boorput genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven