Welke hoortoestellen worden vergoed?

Welke hoortoestellen worden vergoed?

Basisverzekering. U krijgt 75% vergoed voor een hoortoestel uit categorie 1 t/m 5. De leverancier gebruikt het hoorprotocol om te bepalen welk hoortoestel u nodig heeft. Bij de eerste levering krijgt u ook batterijen en accu’s vergoed.

Hoe vaak krijg je een hoortoestel vergoed?

Natuurlijk staat het je vrij om binnen vijf jaar nieuwe hoortoestellen aan te schaffen. De vergoeding daarvan door jouw zorgverzekeraar is echter niet vanzelfsprekend.

Welke hoortoestellen worden niet vergoed?

Dit geldt ook voor de vergoeding uit de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars keren alleen uit als je een toestel uit je eigen categorie kiest. Wie in categorie 3 is ingedeeld, maar liever dat geavanceerdere, net iets duurdere toestel uit categorie 4 wil, krijgt niets of betaalt zelf bij.

Wat is een categorie 1 hoortoestel?

Op basis van de uitslag van een gehoortest en een ingevulde vragenlijst wordt bepaald uit welke categorie hoortoestellen u een vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. Categorie 1 zijn toestellen met een eenvoudige gehooroplossing. Categorie 5 zijn toestellen met een complexe gehooroplossing.

Wat is de wettelijke eigen bijdrage voor een hoortoestel?

De verzekerde betaalt zelf een eigen bijdrage van 25 procent (in 2020) bij het aanschaffen van een hoortoestel. Daarnaast geldt het eigen risico. Voor een hoortoestel van 1.000 euro betaalt de verzekerde dus een eigen bijdrage van 250 euro uit eigen portemonnee.

Hoe lang moet je met een hoortoestel doen?

Het betreft echter een gemiddelde en is afhankelijk van het type hoortoestel. In-het-oor hoortoestellen gaan gewoonlijk vijf jaar mee, terwijl achter-het-oor hoortoestellen meestal vijf tot zes jaar meegaan.

Wat is een categorie 3 hoortoestel?

Categorie 3 hoortoestel U kiest bij dit toestel voor een basis prestatieniveau, namelijk prestatieniveau 30. Dit betekent dat het hoortoestel wel voor zowel milde als hevige gehoorverliezen geschikt is, maar dat het minder flexibel is betreffende drukke luistersituaties.

Welke categorie hoortoestellen zijn er?

De indeling van categorieën is als volgt:

  • Categorie 1: milde gehoorproblemen.
  • Categorie 2: matige gehoorproblemen.
  • Categorie 3: gemiddelde gehoorproblemen.
  • Categorie 4: zware gehoorproblemen.
  • Categorie 5: zeer ernstige gehoorproblemen.

Waar kan ik het beste een hoortoestel kopen?

Als door een KNO-arts is bepaald dat u gehoorschade heeft, komt u bij de audicien terecht om het juiste hoorapparaat te vinden. Er zijn vele verschillende audiciens waar u uit kan kiezen. Er zijn zelfstandig gevestigde audiciens en ketens. De meest bekende audicien-ketens zijn Beter Horen en Schoonenberg.

Welke kleur hoortoestel?

Op een hoortoestel vindt u steeds een kleurenindicatie. De rode kleur is steeds voor het rechter oor. De blauwe kleur is steeds voor het linkeroor (geheugensteuntje: Rood/Rechts beide met de R).

Hoe lang doe je met een batterij voor een hoortoestel?

Batterijen vervangen gehoorapparaat De batterij van uw gehoorapparaat gaan voor een bepaalde tijd mee. Een gemiddelde levensduur van een hoortoestel batterij is tussen de 3 en 16 dagen.

Hoe vaak mag je een nieuw gehoorapparaat?

Via de zorgverzekeraar krijgt u na 5 jaar een nieuw hoortoestel vanuit de verzekering. Wanneer uw gehoor achteruit gaat of uw functioneringseisen veranderen bent u van harte welkom bij Struijk Audiciens.

Een gemiddeld gehoorapparaat gaat minimaal vijf jaar mee.

Waarom wordt hoortoestel niet vergoed?

Als u geen goed toestel kunt vinden binnen deze categorieën dan zijn er ook gehoorapparaten te koop in de zogenaamde buitencategorie. Deze toestellen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u de laatste snufjes op uw hoortoestel dan moet u dit toestel volledig zelf betalen, u krijgt dan niets vergoed.

Eigen bijdrage en eigen risico De verzekerde betaalt zelf een eigen bijdrage van 25 procent (in 2020) bij het aanschaffen van een hoortoestel. Daarnaast geldt het eigen risico. Voor een hoortoestel van 1.000 euro betaalt de verzekerde dus een eigen bijdrage van 250 euro uit eigen portemonnee.

Categorie 1: milde gehoorproblemen. Categorie 2: matige gehoorproblemen. Categorie 3: gemiddelde gehoorproblemen. Categorie 4: zware gehoorproblemen.

Hoe vaak hoorapparaten?

Het belang van onderhoud van uw hoortoestel. Waarschijnlijk draagt u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag. Dat betekent dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in heeft.

Hoeveel krijg je terug van hoorapparaat?

Tegemoetkoming ziekteverzekering

Honorarium Terugbetaling
Hoorapparaat aan één oor 787,21 740,56
Hoorapparaat aan beide oren 1.559,28 1.465,91
Contralateraal hoorapparaat 772,07 725,42
Vanaf 65 jaar

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven