Hoe kom ik aan mijn splitsingsakte?

Hoe kom ik aan mijn splitsingsakte?

Sinds de Appartementenwet van 1951 is de splitsing via een notariële akte verplicht en dient de akte te worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Tegen betaling van geringe kosten kunt u hier een afschrift van de splitsingsakte en – tekening opvragen.

Waar vind ik de splitsingsakte?

In de akte zijn de appartementsrechten vastgelegd. Ook vindt u in de akte het reglement van de vve (vereniging van eigenaren). U kunt een kopie van de splitsingsakte bij ons opvragen. Bij een splitsingsakte zit meestal een splitsingstekening (appartementstekening).

Wat kun je opvragen bij het Kadaster?

In het Kadaster kun je basic informatie los opvragen, zoals info over een pand of perceel. Wil je meer weten, over een persoon bijvoorbeeld, dan heb je een abonnement nodig of kun je een schriftelijk verzoek doen. Heb je dat eenmaal geregeld, dan is het vrij simpel voor een leek om bij gevoelige info te komen.

Hoe lang duurt verwerking Kadaster?

Bekend maken van stukken in de Basisregistratie Kadaster en registraties voor Schepen en Luchtvaartuigen (Signaleren): voor 9.00 uur volgende werkdag. Volledige verwerking van stukken in de Basisregistratie Kadaster en registraties voor Schepen en Luchtvaartuigen: binnen 6 werkdagen.

Wat is de akte van splitsing?

De akte van splitsing is het belangrijkste document als het gaat om de bepaling van de rechten en plichten van de leden en de VvE in hun onderlinge relatie. Daar komt bij dat iedereen die een appartement verwerft, van rechtsweg lid is van de VvE en daarmee automatisch gebonden is aan de akte van splitsing.

Wat staat er in akte van splitsing?

Deze akte omschrijft de splitsing. Er staat bijvoorbeeld in welke appartementsrechten zijn ontstaan. Hierin staat ook een omschrijving van de omvang en de gebruiksbestemming van elk appartementsrecht. Uit de wet volgt verder dat op de akte ook een reglement van toepassing is.

Waar vind ik mijn eigendomsakte?

Als u een woning wilt verkopen, dan vraagt een taxateur of makelaar naar de eigendomsakte, ter inzage en ter controle. Het is van belang dat u deze dan bij de hand hebt. Is dit niet het geval, dan kunt u bij Kadasterdata de eigendomsakte van uw woning opvragen.

Welke informatie staat er bij de Eigendomsinformatie?

Het Eigendomsinformatie rapport bestaat uit de volgende informatie:

  • De naam van de eigenaar.
  • De zakelijke rechten.
  • Het jaar van verkoop, indien bekend bij het Kadaster.
  • De koopsom, indien bekend bij het Kadaster.
  • Een omschrijving van het object.
  • De kadastrale aanduiding.
  • De kadastrale oppervlakte.

Waar vind ik de plattegrond van mijn woning?

Je kunt je bouwtekening opvragen bij de gemeente. Voor moderne woningen kan dat online, en bij oudere woningen kun je langs gaan bij het gemeentearchief.

Hoe lang duurt overdracht bij notaris?

Het passeren bij de notaris duurt gemiddeld meestal tussen de 30 minuten en een uur. Hierbij teken je de leveringsakte en meestal ook de hypotheekakte. Met het tekenen van de leveringsakte, ook wel transportakte genaamd, verandert de woning officieel van eigenaar.

Is het Kadaster rechtsgeldig?

De vermelding van de eigendom van grond bij het Kadaster heeft op zich geen juridische betekenis. Wie er als eigenaar staat vermeld bij het Kadaster, is niet doorslaggevend voor het antwoord op de vraag wie de eigenaar van een onroerende zaak is.

Wat is een reglement akte van splitsing?

In de splitsingsakte – ook wel akte van splitsing genoemd – staat welke appartementsrechten dat zijn en waar zich die bevinden. Daarnaast wordt in de splitsingsakte altijd een vereniging van eigenaren (VvE) opgericht en wordt het reglement van de VvE vastgesteld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven