Kan je online overschrijven?

Kan je online overschrijven?

Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Dit is het bewijs dat het voertuig niet meer op naam van de verkoper staat. U geeft dit aan de verkoper. Nu bent u de eigenaar van het voertuig en moet u voldoen aan de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig.

Welk kentekenbewijs heb je nodig voor overschrijven?

Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.

Kun je online brommer overschrijven?

Bent u van plan een brommer te kopen of heeft u er net een gekocht? Dan moet u het kenteken op uw naam overschrijven. U kunt dit bij een loket doen, zoals een kentekenloket, RDW-keuringsstation, RDW-balie of PostNL-locatie, maar u kunt de brommer ook online overschrijven. Wel zo makkelijk, want dit kan 24 uur per dag.

Kan iemand anders mijn scooter overschrijven?

Dat kan door de scooter te verkopen of als erfgenaam over te nemen. De nieuwe eigenaar is dan verantwoordelijk voor het afsluiten van een scooterverzekering. Voor het overschrijven van de scooter moet de erfgenaam aanwezig zijn en de koper van de scooter.

Kan ik scooter online overschrijven?

Welke kentekenbewijzen heb je nodig bij verkoop?

De verplichte aanwezige papieren voor de verkoop van een auto zijn dus enkel het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode. Het is echter altijd ook goed om eveneens een geldige APK en verzekering te kunnen overleggen. Indien je één van de stukken kwijt bent geraakt kan je gelukkig altijd bij de RDW terecht.

Hoe schrijf ik mijn brommer over?

Voor het overschrijven van een scooter ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Er zijn maar liefst 750 loketten in Nederland, er is dus altijd wel een loket in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet de scooter vervolgens op naam van de nieuwe eigenaar en regelt een tenaamstellingscode.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven