Inhoudsopgave
Hoe refereren naar websites?
Vermeld de naam van de website of de organisatie achter de website als auteur. Gebruik “z.d.” (“zonder datum”) in plaats van de datum. Beschrijf de bron tussen blokhaken. Gebruik “z.d.” in plaats van de datum en beschrijf de bron tussen blokhaken.
Hoe internetbron refereren?
INTERNETBRONNEN
- Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiejaar of update). Titel van het document of de website. Geraadpleegd op dag maand jaar, adres website.
- Voorbeelden: Smeenk, J.(2015). Sagrada Familia Barcelona Barcelonapagina.
- Smeenk, J.(z.d.). Een biologie verslag schrijven.
Hoe refereren naar een brochure?
Je vermeldt de auteur (meestal een organisatie in plaats van een individu), het publicatiejaar, de titel (schuingedrukt), “Brochure” (of “Pamflet”) tussen blokhaken, en de naam van de uitgever. Je laat de naam van de uitgever weg als deze hetzelfde is als de auteursnaam.
Wat is een Raadplegingsdatum?
Het vermelden van de datum van raadpleging is alléén nodig bij veranderbare webpagina’s. Bij een journal, tijdschriftartikel of boek is er altijd een publicatiedatum. Daarmee geef je aan dat de auteur de tekst totaal kan veranderen of zelfs een webpagina kan laten verdwijnen.
Hoe Vermeld je website als bron?
Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.
Hoe moet je refereren?
Refereren – verwijzen naar bronnen – is vereist als je de woorden van een ander letterlijk overneemt, als je een passage parafraseert (herschrijft in je eigen woorden), en als je ideeën uit een bron samenvat. Je verwijst altijd op twee plaatsen: In de tekst, op de plaats waar je de informatie bespreekt.
Wat voor bron is internet?
Internet is een belangrijke bron, maar niet alle informatie die je op internet vindt is even betrouwbaar. Maar iedereen kan wél alles wat hij of zij wil op internet zetten. Dat betekent nog niet dat het allemaal waar is. Het is lastig om te bepalen of een internetsite betrouwbaar is.
Wat zijn bronnen van een werkstuk?
Als je een werkstuk, presentatie of een boekverslag maakt, ga je op zoek naar informatie en zal je beslist ook gebruik maken van informatie, ideeën en afbeeldingen van allerlei andere mensen. Deze informatie haal je uit boeken, kranten, tijdschriften en websites. Dit zijn allemaal verschillende bronnen.
Wat is de bron van een krantenartikel?
Wat is een bron? Al het werk van andere mensen dat je gebruikt om je scriptie mee te schrijven, valt onder de categorie “bronnen”. Een bron kan bijvoorbeeld een artikel in de krant zijn waaruit je achtergrondinformatie haalt voor in je scriptie.
Wat is een factsheet voor bron?
Overzicht van alle relevante gegevens. Deze gegevens worden doorgaans ingedeeld in verschillende categorieën, zodat een bondig overzicht ontstaat van de karakteristieken van bijvoorbeeld een project. Het doel van de factsheet is het weergeven van die informatie die voor het verdere verloop relevant kan zijn.
Wat staat er in een bronvermelding?
Deze bronvermelding staat in de lopende tekst. Bij directe verwijzing wordt de naam van de auteur in de tekst genoemd, en wordt het jaartal van de publicatie tussen haakjes achter de naam gezet. Bij indirecte verwijzing wordt tussen haakjes de naam en het jaartal vermeld, aan het einde van de passage.
Hoe ziet een literatuurlijst eruit?
De APA-literatuurlijst bevat alle bronnen die je hebt geciteerd in je tekst. De lijst met bronvermeldingen start op een nieuwe pagina, direct na de hoofdtekst. Zet de bronvermeldingen in alfabetische volgorde. Gebruik dubbele regelafstand voor alle tekst.
APA-bronvermeldingen voor een website bevatten doorgaans de auteur, publicatiedatum, titel van de pagina of het artikel, de naam van de website, een raadpleegdatum en de URL. Als de auteur niet wordt genoemd, dan gebruik je de organisatie als auteur of dan begint je bronvermelding met de titel van het artikel.