Hoe kun je snel blauwe plekken krijgen?

Hoe kun je snel blauwe plekken krijgen?

Snel blauwe plekken? Dit kunnen de redenen zijn

  1. Je bent een vrouw. Van nature hebben vrouwen sneller blauwe plekken dan mannen.
  2. Je hebt zwakke bloedvaten.
  3. Je hebt veel in de zon gelegen.
  4. Je hebt een vitaminetekort.
  5. Je traint met gewichten.
  6. Je slikt bepaalde medicijnen.
  7. Je bent ziek.
  8. Je bent onhandig.

Hoe lang duurt het voor een blauwe plek ontstaat?

Een blauwe plek, bloeduitstorting of hematoom is een veelvoorkomend verschijnsel. Door stoten of vallen ontstaat een onderhuidse bloeding. Dit leidt tot een blauwpaarse vlek die meestal na enkele dagen verkleurt en verdwijnt. Wist je dat vrouwen en ouderen sneller blauwe plekken krijgen?

Kan je zomaar blauwe plekken krijgen?

Je kan je niet herinneren dat je ergens tegenaan gelopen bent. No worries, uit onderzoek is gebleken dat de één nou eenmaal gevoeliger is voor blauwe plekken dan de ander. Een spontane blauwe plek kun je dus echt zomaar krijgen.

Waarom snel bloeduitstortingen?

Spontane bloeduitstortingen kunnen ontstaan door langdurig gebruik van bepaalde medicijnen zoals aspirine en bloedverdunners. Ook slaaptabletten en rustgevende middelen kunnen hier de oorzaak van zijn. Hiernaast kan een tekort aan vitamine C, B12 en K ook kwetsbare bloedvaten veroorzaken.

Hoe komt het dat je snel blauwe plekken hebt?

Veelal ontstaat een blauwe plek door vallen, stoten of een operatie. Ook kan bepaalde medicatie spontane bloeduitstortingen veroorzaken. Vooral ouderen hebben volgens Kessels snel last van blauwe plekken. Daarnaast zijn er tal van medische oorzaken die blauwe plekken veroorzaken.

Wat als een blauwe plek niet weg gaat?

De meeste oorzaken van een blauwe plek zijn onschuldig en kunnen geen kwaad. Meestal verdwijnen ze na een paar dagen vanzelf. Om het proces wat te versnellen, kun je de plek na een val of stootincident koelen met een icepack. Wikkel deze wel eerst even in een schone theedoek.

Hoe lang blijft blauwe plek geel?

De kleurverandering van de blauwe plek verloopt via een vast patroon, globaal: rood – blauw – geel. Jaren geleden is dit kleurverloop vastgelegd in tabellen die bijvoorbeeld zeggen dat een overwegend gele blauwe plek tussen de 4 en 14 dagen oud is.

Wat is een blauwe plek die je krijgt als je je stoot?

Als je je stoot gaan die heel snel kapot. Een blauwe plek is een bloeduitstorting of een bloeding onder de huid die langzaam omhoog komt en dan zie je hem ook. Als een bloedvaatje kapot gaat dan lekt het bloed eruit en dat stapelt zich langzaam op onder de huid.

Wat gebeurt er als je een blauwe plek hebt?

Een blauwe plek is een bloeduitstorting of een bloeding onder de huid die langzaam omhoog komt en dan zie je hem ook. Als een bloedvaatje kapot gaat dan lekt het bloed eruit en dat stapelt zich langzaam op onder de huid. Je lichaam denkt dat bloed hoort daar niet dus die gaat het opruimen.

Is een blauwe plek een kneuzing?

Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting. Bloeduitstortingen zijn zichtbaar als ‘blauwe plekken’ en ontstaan door een beschadiging van de onderhuidse fijne bloedvaatjes. En verstuiking ontstaat meestal als gevolg van een verkeerde beweging.

Waarom heb ik altijd blauwe plekken?

Zie je plots zonder duidelijke oorzaak of heel vaak blauwe plekken op verschillende plaatsen op je lichaam, contacteer je best je huisarts. Petechiën kunnen onschuldig zijn bij mensen met hart- of vaatproblemen. Ze komen dan voor op de benen, en worden doorgaans uitgelokt bvb. door lopen, warm weer, sauna.

Waarom zakken blauwe plekken?

Waarom zakt een blauwe plek? Het bloed zit na de uitstorting vaak tussen de huid en de spieren. Als je rechtstaat of rondloopt, zal de bloeduitstorting onderhevig zijn aan de zwaartekracht en zakken tussen de spier en de huid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven