Waar kan je een milieusticker voor Duitsland kopen?

Waar kan je een milieusticker voor Duitsland kopen?

De milieusticker is ook verkrijgbaar in Duitsland bij garages, gemeenten, filialen van ATU (atu.de) en keuringsstations van TÜV (tuev-nord.de). Hiervoor is het kentekenbewijs van de auto nodig. Aan de hand van de gegevens (bouwjaar, gewicht, benzine- of dieselmotor) wordt de kleur van de sticker bepaald.

Welk tankstation milieusticker?

U haalt de milieusticker bij een tankstation of garage die een Abgas-Untersuchung (uitlaatgastest) mag uitvoeren, bijvoorbeeld één van de TÜV-stations. Dit betekent wel dat u mogelijk uw reis naar uw bestemming kort zult moeten onderbreken.

Welke milieusticker Duitsland?

De groene sticker is voor de milieuvriendelijkste auto’s en de gele voor de iets minder milieuvriendelijke. In het verleden was er ook nog de rode milieusticker, maar deze wordt sinds 2013 in geen enkele Duitse stad meer geaccepteerd. De rode sticker wordt dus ook niet meer uitgegeven.

Waar koop je een Umweltplakette?

De prijs van een Milieusticker Duitsland is € 18,50 per voertuig. Het meenemen van een kentekenbewijs is niet nodig. Zorg wel dat u het kenteken van uw voertuig bij de hand heeft. De Milieusticker Duitsland kunt u eenvoudig kopen bij een GWK Travelex vestiging.

Wat kost een vignet voor Duitsland?

Milieusticker voor Duitsland Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. Je betaalt € 13,95.

Hoe duur is een milieusticker?

De prijs van een milieusticker bedraagt 15 euro, te betalen via Bancontact. Voor de aanvraag is het nodig om het inschrijvingsbewijs van het voertuig voor te leggen. De sticker kan u, in de namiddag, afhalen in één van onze DEKRA-kantoren.

Waar in Dusseldorf milieusticker nodig?

Düsseldorf is een van de Duitse steden waar een milieusticker verplicht is. Alleen auto’s die voldoen aan strenge uitlaasgasnormen komen voor de sticker in aanmerking. Zonder milieusticker mag je met de auto Düsseldorf niet in. Vervuilende auto’s worden zo dus uit de stad geweerd.

Waar moet je vignet Oostenrijk plakken?

Auto: Vignet goed zichtbaar aan de binnenkant van de voorruit aanbrengen: linksboven, linksonder of naast de achteruitkijkspiegel. Bevestig het vignet voordat je de grens van Oostenrijk of Zwitserland over gaat.

Welke Umweltsticker?

Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 2000 en vóór 1 januari 2006 een gele milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-4, dan ontvangt het voertuig een groene milieusticker.

Welke emissieklasse?

De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner uw voertuig. De waarde 0 betekent dat het voertuig veel vervuilende stoffen uitstoot en de waarde 5 dat het voertuig minder vervuilende stoffen uitstoot.

Heb ik een milieusticker Duitsland nodig?

U heeft niet overal in Duitsland een milieusticker nodig. Milieuzones waarin de milieusticker Duitsland verplicht is bevinden zich met name in en rondom de Duitse steden. Blijft u buiten de milieuzones, zoals wanneer u op doorreis bent via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig.

Welk vignet voor Italie?

Heb ik een vignet nodig in Italië? Jazeker! Maar er is nog een belangrijk vignet dat je nodig hebt wanneer je gaat rondtoeren met de auto in Italië: het milieuvignet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven