Kan een konijn paardenbloemen eten?

Kan een konijn paardenbloemen eten?

Paardenbloem. Vrijwel iedereen zal deze veel voorkomende plant herkennen. Konijnen kunnen de hele plant eten: de bladeren, stengels en bloemen. Ook kunt u paardenbloemen drogen om ze in de winter aan uw konijnen te kunnen voeren.

Wat mag een konijn niet eten?

Wat mag een konijn niet eten? Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Welke takken mag een konijn eten?

Bladeren van linde, berk, haagbeuk, paardenkastanje, ratelpopulier, moerbeiboom, lijsterbes, esdoorn, els, hazelnoot, framboos, braam, vlier en druif kunnen worden gevoerd.

Welk groenvoer mag een konijn?

Groenten die geschikt zijn voor je konijn of cavia

  • Alfalfa.
  • Andijvie.
  • Bieten.
  • Bleekselderij.
  • Bloemkool.
  • Boerenkool (zeer beperkt geven)
  • Broccoli topjes en bladeren (de stelen zeer beperkt geven)
  • Chinese kool (zeer beperkt geven)

Kunnen konijnen radijsjes eten?

Een konijn mag vele soorten groenten eten, je geniet dus heel wat keuzevrijheid. We denken hierbij aan radijsjes (zowel de radijsjes zelf als het loof), broccoli, selder, klaver, paardenbloem (uiteraard pesticidevrij), andijvie, peterselie, waterkers, wortels en wortelloof.

Wat mogen baby konijnen eten?

Als de konijntjes 3 weken oud zijn beginnen ze van het hooi en het groenvoer van het moederkonijn mee te knabbelen. Vanaf de leeftijd van 4 weken proberen ze van het hardvoer te eten. De moedermelk hebben ze echter nog steeds hard nodig.

Wat is giftig voor een konijn?

Houd je konijn ver weg van chocolade (giftig!), koekjes, ontbijtgranen, brood, yoghurt of ander ‘menselijk’ snoepgoed. Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden.

Wat mogen konijnen eten?

Het dieet voor je konijn bestaat uit een combinatie van hooi, biks, groente/kruiden en natuurlijk vers water. Fruit en snoepjes zijn een lekkernij voor je konijn en dat mogen ze maar in kleine mate krijgen. Naast het voer dat jij aan je konijn geeft, moet hij ook de blindedarmkeutels die hij produceert, opeten.

Kunnen konijnen takken eten?

Het eten van takken mag nooit ten koste gaan van het eten van hooi. Het is aan te raden als je aan vers gesnoeide takken kan komen, dat je deze in stukjes van 15-25 cm lang zaagt. De takken die je in een winkel koopt hebben meestal al ongeveer dit formaat.

Is bamboe giftig voor konijnen?

Het beste antwoord. Ja, onze konijnen hebben een bamboestruik in hun ren. Daar mogen ze gewoon van eten, ook van de takken met bladeren.

Hoeveel groente mag een konijn?

Voor groenten mag je 100g per dag per kg lichaamsgewicht rekenen. Bijvoorbeeld: een konijn van 2kg mag 200g groenvoer krijgen. Ook jonge konijntjes mogen al groenvoer eten, hoewel sommigen beweren van niet. Hoe eerder ze wennen, hoe beter.

Wat voor onkruid mag een konijn?

Onkruid voor je konijn

  1. PAARDENBLOEM. Een ware lekkernij voor konijnen, en nog super gezond ook!
  2. KLAVER. Klaver vinden de konijnen ook lekker, maar dient met mate gegeven te worden.
  3. WEEGBREE. Bij voorkeur het blad geven.
  4. SMALLE WEEGBREE. Bij voorkeur het blad geven.
  5. BRANDNETEL.
  6. HERDERSTASJE.
  7. KAMILLE.
  8. DUIZENDBLAD.

Paardenbloemen kan je geven maar pluk ze nooit langs de weg vanwege de schadelijke autostoffen en de uitwerpselen van dieren. Hierdoor kan je konijn wormen krijgen. Let er goed op dat er geen gif gespoten is waar je de paardenbloemen plukt.

Welke planten mag een konijn eten?

Kerstbomen

Plant Welk deel is het meest giftig Gevolgen van het eten van deze plant
brem gehele plant darmproblemen, vertraagde hartwerking
brunfelsia gehele plant tast zenuwstelsel aan
buxus bladeren Diarree, bewustzijn kwijtraken, dood
cactussoorten gehele familie, bevatten Mescaline hallucinaties, huidirritaties

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven