Wat is het verschil tussen Staatsblad en Staatscourant?

Wat is het verschil tussen Staatsblad en Staatscourant?

De Nederlandse Staatscourant (officiële afkorting: Stcrt.) is een digitale uitgave van de Nederlandse regering waarin algemeen verbindende voorschriften worden gepubliceerd die bij ministeriële regeling zijn vastgesteld, of vanwege het Rijk zijn vastgesteld maar niet in het Staatsblad gepubliceerd worden.

Wat staat er in de Staatscourant?

Artikel 4 van de Bekendmakingswet schrijft publicatie in de Staatscourant voor van: bij ministeriële regeling vastgestelde algemeen verbindende voorschriften en. de overige vanwege het Rijk vastgestelde algemeen verbindende voorschriften, voor zover deze niet in het Staatsblad geplaatst dienen te worden.

Wat wordt gepubliceerd in het Staatsblad?

In het Staatsblad (de officiële naam is Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden) worden alle Nederlandse wetten en algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) bekendgemaakt. Zonder publicatie in het Staatsblad kunnen wetten en AMVB’s niet in werking treden.

Waar vind ik Staatsblad?

Op officielebekendmakingen.nl vindt u de officiële publicaties van het Staatsblad, de Staatscourant, het Tractatenblad, de Gemeentebladen, Provinciale bladen, Waterschapsbladen en Bladen gemeenschappelijke regeling. Daarnaast vindt u hier alle publicaties van het parlement.

Hoe vaak komt de Staatscourant uit?

Iedere dag verschijnen op www.officielebekendmakingen.nl de bekendmakingen van de Nederlandse overheden, dat geldt ook voor alle bekendmakingen in de Staatscourant.

Welke besluiten moeten gepubliceerd worden?

In artikel 3:42 is vastgelegd dat besluiten die niet tot een of meer belanghebbenden zijn gericht, moeten worden bekendgemaakt «door kennisgeving van het besluit of van de zakelijke inhoud ervan in een van overheidswege uitgegeven blad of een dag-, nieuws- of huis-aan-huisblad, dan wel op een andere geschikte wijze».

Hoe plaats ik iets in de Staatscourant?

De aanlevering voor publicatie in de Staatscourant gebeurt digitaal. Alle overheidsinstanties die een bekendmaking moeten publiceren in de Staatscourant leveren dit aan via het Digitaal Loket of het Decentrale Regelgeving Platform (DRP).

Wat zijn overheidspublicaties?

KOOP is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren.

Hoe publiceer je in de Staatscourant?

Alle overheidsinstanties die een bekendmaking moeten publiceren in de Staatscourant leveren dit aan via het Digitaal Loket of het Decentrale Regelgeving Platform (DRP).

Waar vind ik oude Staatscouranten?

Oudere Staatscouranten zijn verschenen als de Algemeene Staats-courant (1798-1799), de Bataafsche Staats-courant (1805-1806) en de Koninglyke (Staats-)courant (1806-1810). Gedeeltelijk digitaal beschikbaar via Delpher – Kranten. Oude Staatsbladen zijn digitaal beschikbaar vanaf 1813-2004 via Delpher – Tijdschriften.

Wat moet een gemeente publiceren?

In het Gemeenteblad publiceren gemeenten: Algemeen verbindende voorschriften (bijvoorbeeld verordeningen) Besluiten van algemene strekking (aanwijzingsbesluiten, beleidsregels en projectplannen) Kennisgevingen over beschikkingen, zoals het verlenen van vergunningen.

Is een verordening een algemeen verbindend voorschrift?

Naast de rijksoverheid kunnen gemeenten, provincies en waterschappen avv’s uitvaardigen. De meeste provinciale verordeningen vallen in deze categorie. Andere voorbeelden zijn de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), bestemmingsplannen en de maatregelen waarin gemeenten koopzondagen en het parkeerbeleid vastleggen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven