Hoeveel kost gevel isoleren?

Hoeveel kost gevel isoleren?

Een buitengevel isoleren kost gemiddeld 115 tot 135 euro per vierkante meter. De prijs is voornamelijk afhankelijk van het soort afwerking en kan dus enigszins afwijken van dit gemiddelde. Zo is een afwerking in hout een stuk duurder dan een afwerking in crepi.

Hoeveel kost buitenmuur isoleren?

De prijzen voor buitenmuurisolatie liggen grofweg tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter. Materiaalsoorten waar u uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: Crepi of sierpleisterwerk. Kunststof platen tegen uw gevel.

Hoeveel kost muur isoleren?

De prijs van spouwmuurisolatie varieert van 785 euro tot 3500 euro. Volgens MilieuCentraal kost isolatie van de spouwmuur gemiddeld 2100 euro.

Kan ik mijn gevel isoleren?

Isolatie tegen de buitenkant van de muren zorgt voor een prettig warm huis en een lage energierekening. Isoleren aan de buitenkant is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft veel voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw.

Wat is de beste isolatie voor buitenmuren?

Kies voor Rd-waarde van 2,5 of hoger

Materiaalsoort cm dikte voor Rd 2,5
Glaswol (dekens en platen) 9 cm
Resolschuim isolatieplaten 5 cm
PIR-schuim isolatieplaten 6 cm
PUR-schuim isolatieplaten 6 cm

Hoe een buitenmuur isoleren?

Het principe van buitengevelisolatie is eigenlijk redelijk eenvoudig. De bestaande buitenmuur mag blijven staan en daarop wordt een (houten) regelwerk geplaatst. Daarin zal men vervolgens de isolatie op plaatsen. Eens de isolatie geplaatst is, zal de muur afgewerkt worden met een nieuwe gevelbekleding naar keuze.

Wat kost een hoekwoning isoleren?

Hoeveel kost isolatie hoekwoning?

Type isolatie voor hoekwoning Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 14 & 69 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie Tussen 19 & 28 euro per vierkante meter
Zoldervloerisolatie Tussen 21 & 27 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 21 & 31 euro per vierkante meter

Wat kost isoleren tussenwoning?

Wat zijn de kosten voor isolatie tussenwoning?

Te isoleren onderdeel in tussenwoning Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie (45 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 700 euro
Vloerisolatie (55 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 1.275 euro
Spouwmuurisolatie (50 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 775 euro

Hoe buiten gevel isoleren?

Na-isoleren aan de buitenkant is bouwfysisch de beste oplossing. Dat kan ofwel door het aanbrengen van isolatiemateriaal met daarop een bepleistering of een gevelbekleding, ofwel door het optrekken van een extra muur met een geïsoleerde spouw.

Welke isolatie gevel?

Bij buitengevelisolatie kiest een specialist doorgaans voor kunststof isolatieplaten (PUR, XPS, …). Die zijn ongevoelig voor vocht en halen zelfs bij een geringe dikte een hoge isolatiewaarde. Zo nemen de isolatie en de nieuwe gevelafwerking niet te veel ruimte in aan de buitenkant van je woning.

Hoe dik buitenmuur isoleren?

Met pur- of pir-hardschuimisolatieplaten met een lambdawaarde van 0,021 W/mK volstaat een dikte vanaf 9 cm. Om met glaswol een U-waarde van maximaal 0,24 W/m²K te halen, moet in de spouwmuur minstens 12 cm glaswol met een lambdawaarde van 0,030 W/mK worden aangebracht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven