Wat houdt het chippen van huisdieren in?

Wat houdt het chippen van huisdieren in?

Een chip, of transponder, is een buisje zo groot als een rijstkorrel dat door de dierenarts met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, meestal in de nek. De chip doet verder niets in uw huisdier. Er zit geen batterij of andere energiebron in. Maak voor het chippen een afspraak bij uw dierenarts.

Waar zit chip in kat?

Als een dier gechipt wordt, wordt een microchip met behulp van een injectienaald onder de huid ingebracht. Bij honden en katten wordt de chip bij voorkeur tussen de schouderbladen of aan de linkerzijde van de hals ingebracht.

Welke databank voor honden?

De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) heeft als doel: het opsporen en herenigen van een dier met zijn eigenaar. Daartoe registreert de NDG chipnummers van huisdieren. Na registratie van het chipnummer is de eigenaar van een gevonden huisdier snel terug te vinden.

Hoe lang gaat een dieren chip mee?

Een chip gaat normaal gesproken een dierenleven lang mee. Uw huisdier voelt niets van de chip, alleen het prikje bij het inbrengen kan even een beetje pijn doen. Uw dier kan de chip niet verliezen, in tegenstelling tot een bandje met penning of adreskoker.

Wat is een chip kat?

Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Deze wordt onderhuids aangebracht, tussen de schouderbladen. Je kat voelt dat als een klein prikje, maar als de chip eenmaal zit, voelt hij er niets meer van. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld wordt aan jouw persoonlijke gegevens.

Is chippen kat pijnlijk?

Het inbrengen van de chip is niet al te pijnlijk en te vergelijken met een reguliere vaccinatie van uw kat. Wilt u liever niet dat uw kat iets voelt? Dan kan het tijdens de sterilisatie of castratie gedaan worden. Op dat moment is uw huisdier al verdoofd en voelt het niets.

Wat is een chip voor kat?

Doet een chip pijn?

Het oordeelkundig inbrengen van een chip doet niet meer pijn dan een vaccinatie. Onoordeelkundig plaatsen van een chip kan zeer pijnlijk zijn. De applicator waarmee de chip wordt ingebracht heeft een weliswaar scherpe maar ook behoorlijk dikke en lange naald.

Waar kan ik mijn hond laten registreren?

U moet uw hond laten registreren bij een databank. Uw dierenarts, de dierenwinkel en het asiel kunnen u vertellen hoe en waar u dat doet.

Is het verplicht om een hond te chippen?

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt.

Hoe lang duurt chippen kat?

Het chippen van een huisdier is een simpele handeling die niet lang duurt. De chip wordt onder de huid ingebracht met een soort injectiespuit. De elektronische chip, die ongeveer de afmeting van een rijstkorrel heeft, hoeft daarna niet meer vervangen te worden en gaat het hele leven van het huisdier mee.

Doet chippen kat pijn?

Je kat kan een klein beetje last hebben van de prik, maar ze zal geen last hebben van de chip. Het chippen van je kat is dus niet pijnlijk voor je kat!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven