Wie van Doe Maar is overleden?

Wie van Doe Maar is overleden?

Jan Pijnenburg (Vught, 29 december 1955) is een Nederlandse drummer. Hij werd bekend als drummer van de zeer populaire Nederlandse popgroep Doe Maar.

Waarom ging Doe Maar uit elkaar?

Ernst Henny en Jan & Jan zetten er een punt achter. Doe Maar gaat definitief uit elkaar. De reden hiervan is een brief van een 8 jarige jongen. Na de vier succesalbums van de afgelopen jaren (Doe Maar, Skunk, Doris Day en Andere Stukken, 4US) is het volgens de bandleden genoeg geweest.

Welk jaar stopte Doe Maar?

Voor duizenden jonge tieners in ons land was 1984 absoluut geen leuk jaar. De iconische band Doe Maar besloot dit jaar om te stoppen.

Wie schreef de liedjes van Doe Maar?

Duizenden jongeren zongen de liedjes van Doe Maar mee – en nog steeds. Maar Henny Vrienten is meer dan alleen Doe Maar. Het aantal liedjes dat hij solo schreef, overstijgt het aantal nummers van Doe Maar ruimschoots.

Wie is de drummer van Doe Maar?

René van Collem (1961) begint in 1983 als 19-jarige als drummer bij Doe Maar. Na een jaar wordt hij vanwege drugsmisbruik uit de band gezet en vervangen door Jan Pijnenburg. René drumt geregeld bij bands als Spargo, Powerplay, DJ Tiësto en Tjeerd Oosterhuis, maar zakt steeds verder af in zijn drugsgebruik.

Hoe heet het album van Doe Maar waar nederwiet op staat?

Van het album Skunk uit 1981. Dit nummer is gezongen en geschreven door de gastmuzikant van Doe Maar Joost Belinfante.

Welke stad komt Doe Maar vandaan?

Na het matig ontvangen debuut Doe Maar (uit 1979, nog zonder Henny Vrienten) haalden alle vier reguliere studioalbums de nummer 1-positie in de Nederlandse albumlijsten….

Doe Maar
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1978-1984, 2000, 2008, 2011-heden
Oorsprong
Genre(s) Nederpop Reggae

Wie is de vrouw van Henny Vrienten?

Gala Veldhoengeh. 2001
Charlotte Fischergeh. 1984–2000
Henny Vrienten/Spouse

Wat is de leeftijd van Hennie Vrienten?

73 jaar (27 juli 1948)
Henny Vrienten/Age

Wat als de bom valt?

De bom valt nooit is een reactie op regels als “Jij moet nog huiswerk maken, voordat de bom valt”, in het liedje “De bom” van de popgroep Doe Maar: het doemdenken als reden om je huiswerk niet te maken.

Wie zingt nachtzuster van Doe Maar?

Doe Maar
Nachtzuster/Artists

Hoe heet het album van Doe Maar op het nummer nederwiet staat?

Hoeveel platen heeft Doe Maar verkocht?

Zes weken prijkt de single boven aan alle hitlijsten, in totaal worden er 250.000 exemplaren verkocht. Wanneer de vierde LP 4Us (spreek uit virus) in het voorjaar van ’83 verschijnt, is het album al vrijwel dubbel platina vóór het uitkomt.

Waarom is Doe Maar gestopt?

om te praten over wat deze band zo iconisch maakte en waarom zij besloten te stoppen. Lodiers was 12 jaar oud toen Doe Maar besloot te stoppen: “Ik zat in de zesde klas en toen kwam het al op het Eenuurjournaal. Ik vertelde het nieuws op het schoolplein en er waren meisjes die het echt niet konden geloven.”

Is Doe Maar nog bij elkaar?

Ernst Henny en Jan & Jan zetten er een punt achter. Doe Maar gaat definitief uit elkaar. Na de vier succesalbums van de afgelopen jaren (Doe Maar, Skunk, Doris Day en Andere Stukken, 4US) is het volgens de bandleden genoeg geweest.

Hoelang heeft de band Doe Maar bestaan?

Doe Maar wordt in 1978 opgericht door Ernst Jansz. Hij omringt zich met een aantal muzikanten uit de regio: Piet Dekker (bas) Jan Hendriks (gitaar) en Carel Copier (drums). De muziek die de band maakt, bestaat voor het grootste deel uit een mix van reggae en ska.

Hoeveel zonen heeft Henny Vrienten?

Na Doe Maar componeerde Vrienten filmmuziek, vormde hij met Boudewijn de Groot en George Kooymans de band Vreemde Kostgangers en maakte hij meerdere soloalbums. Vrienten, die twee zonen en een dochter uit zijn eerste huwelijk heeft, is sinds 2001 getrouwd met Gala Veldhoen, met wie hij twee zonen heeft.

Hoe rijk is Henny Vrienten?

Wie in de KvK-stukken kijkt van Vrienten ziet dat hij al jaren goed boert. In de bv gloeit een eigen vermogen van €3,5 miljoen (peildatum 31 december 2013). Ten opzichte van 2012 was dat gegroeid met €330.000 .

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven